Godwin Arhin

Levensverhaal

30 oktober 2018 door Hour of Power

Godwin kreeg een bijzondere droom toen hij naar de kerk ging

Godwin Arhin had een professionele footballspeler kunnen zijn in Amerika en had daar zelfs miljonair mee kunnen worden. Toch koos hij bewust voor een ander pad; dat van jeugdleider. Dit jaar werd hij op de EO-Jongerendag tot ‘de leukste jeugdleider’ van Nederland gekozen. In deze uitzending van Hour of Power vertelt hij in gesprek met Jan van den Bosch over zijn eigen zoektocht naar God en zijn grootste passie: tieners.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Godwin: "Er zijn tieners die door moeilijke periodes gaan, die te maken hebben met depressie en denken aan zelfmoord. Als er dan iemand is van buitenaf die met ze meeleeft, dan doet dat wat met ze. Ik ga bijvoorbeeld weleens mee naar de voetbaltraining en dan zien ze dat mijn intenties oprecht zijn. Als tieners dezelfde dingen gaan doen als de tieners in de wereld, dan krijg je dezelfde resultaten. Dat is iets wat ik ze duidelijk probeer te maken. Het is niet zo dat het leven als christen vlekkeloos is, integendeel. Jezus zegt zelfs: het kan zwaar worden. Bereid je voor. Maar aan het einde is Jezus daar en Hij zegt: je bent een goede dienaar geweest. Daar wacht je op, dat wil je horen. Ik ben nu zes jaar verder met mijn tienerwerk en ik zie een groot verschil tussen hoe ze binnenkwamen en hoe ze nu zijn. Dat is God!"

Hand van God
Godwin werd geboren in Ghana, en was zes jaar toen hij met zijn oma mee naar Nederland kwam. Hij moest zich de Nederlandse taal en cultuur helemaal eigen maken. Godwin: "Dat was een uitdaging. American football was het eerste waar ik echt goed in was. Ik was niet goed in rekenen, niet in taal, maar football – ja, dat was echt iets voor mij. Ik werd succesvol in de sport en dacht: dit is mijn roeping. Dit is waar ik voor wil leven. Mijn oma zei: Bedankt God maar voor de talenten die je hebt gekregen en doe dat in de kerk. Ik heb naar haar geluisterd, ik ging naar de kerk en niet veel later kreeg ik een droom waarin ik de gezichten van de tieners in de kerk voor me zag.

Maanden gingen voorbij en ik had het idee dat God wilde dat ik terugging naar de kerk. Daar heb ik een persoonlijke ontmoeting met Hem gehad. Ik bad: God, laat me zien wie U bent! Het was alsof Zijn hand mij aanraakte vanuit de hemel en ik stond vast. De dienst begon om zeven uur en drie uur ’s nachts stond ik nog te huilen. Er was zoveel emotie omdat ik eindelijk kreeg van God wat ik vroeg. Hij liet zien wie Hij was. En het was nog maar een glim daarvan. Ik schreeuwde zelfs op een gegeven moment: het is genoeg! Door die ervaring durfde ik te zeggen: ‘God, ik laat alles achter voor U.'"

Godwin vervolgt enthousiast: "Ik dacht dat ik gelukkig was, maar met God werd ik nog veel gelukkiger. Ik ben een andere opleiding gaan doen, en langzaam ging ik veranderen. Elke deur die met tieners te maken heeft, ging open. Ik heb een passie voor ze. Ik wil dat ze gered worden en dat ze de liefde van God ervaren. Ze zeggen altijd: tieners hebben het zwaar en moeilijk. Maar met God kom je er doorheen, sterker nog; je rent er doorheen!"

Toekomst
"Mijn droom is om een groot huis te hebben voor de tieners die zitten met zelfmoordgedachten en het moeilijk hebben op school. Ik wil ze de aandacht geven die ze nodig hebben en bezig zijn met het woord van God, daar leef ik voor. Ik wens dat de jeugd mag zien dat er hoop is."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Reacties

M
Godwin is een hele fijne kerel. Ik heb hem zien opgroeien in de kerk toen ik daar nog kwam. Echt iemand die van God houdt en oprecht Hem wil volgen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher