evangelist

God

29 oktober 2018 door Dick van den Bos

Robby Dawkins over hoe je meer wonderen kunt zien in je eigen kerk

Wie van jullie willen er meer wonderen en genezingen zien binnen de kerk? Dat is de vraag die spreker Robby Dawkins opwerpt tijdens de There is More-conferentie in Veenendaal. Hij geeft een handvat. “Het belangrijkste dat je dan moet doen is getuigenissen delen op zondagochtend”, vertelt hij.

“Als mensen hebben gebeden op straat voor anderen, laat het hen in de dienst vertellen. Zo stimuleer je mensen om het ook te doen. In elke kerk geldt namelijk hetzelfde: wat op zondagochtend verteld wordt, is een reflectie van wat die kerk het belangrijkste vindt. Als het alleen bestaat uit preken en aanbidding, dan is dat waar de kerk waarde aan hecht. Mensen gaan nooit evangeliseren en uitreiken naar de gemeenschap, totdat je ruimte geeft in de kerk om die verhalen te delen. Dan communiceer je: dit vinden wij belangrijk. Als jij als pastor jezelf geen goede evangelist vindt, maak dan ruimte voor evangelisten in de gemeente om het te delen.”

Zaaien
“Weet je waar Jezus de meeste wonderen deed? Onder de mensen! Gewoon op straat! Wij zijn ook geroepen om dit in de gemeenschap te doen. Als we willen dat genezing in de kerk voorkomt, dan moet je het ook buiten doen. Alles wat je buiten de kerk zaait, zul je (ook) binnen de kerk oogsten. Als jij buiten voor mensen bidt, dan kun je erop rekenen dat ook ín de kerk wonderen gebeuren.”

Moslimlanden
Dawkins vertelt hoe hij dit ook in moslimlanden toepast. “Vorig jaar was ik in Sierra Leone en daar is nog maar een tiende van de bevolking over. De rest is gestorven door een burgeroorlog of door ebola. Ik sprak met vrienden en we hadden het idee: laten we daar een kerk planten. We gingen naar een dorp en spraken 15 minuten met mensen en mensen werden aangeraakt door Jezus. Toen zeiden we tegen hen: ga dat wat je gehoord hebt tegen anderen vertellen. Ook lieten we hen bidden voor genezen, en er gebeurden allemaal wonderen. Toen splitsten we ze op en stuurden hen het dorp in.”

“Binnen no time was er een groep van 300 moslims die Jezus wilden aanvaarden.” De oogst dreigde in de soep te lopen, door een grote regenbui. “Ik vroeg aan de mensen: kunnen we niet schuilen in de moskee? Toen vroegen mensen: ‘Wil je dood gaan, ofzo?’ Toen ging ik naar de imam en ik zei hem: ‘Je hebt een prachtige moskee, hoeveel mensen komen hier op een dag?’ Dat bleken er maar weinig te zijn. Ik zei: ‘Wil je al die mensen naar je moskee hebben voor gebed?’ Toen zei hij: ‘Laten we dat doen.’ We hebben de moskee gebruikt om mensen in Jezus' naam tot bekering te brengen en tot genezing en de grootste wonderen gebeurden er. Zelfs de imam vond het prachtig.’” Dawkins vertelde hoe hier een kerk uit ontstaan is waar vele mensen naartoe gaan.

“Jezus nodigt ons uit om de hoogte en de diepte van Zijn autoriteit te leren kennen. We denken dat we toestemming nodig hebben om te gaan, maar Jezus heeft die al lang gegeven!”

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher