Nieuws

24 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Evangelische krant Uitdaging gaat tóch door

Onlangs liet de evangelische krant Uitdaging weten dat het geen andere uitweg zag dan de stekker eruit trekken. Deze week laat het medium via de eigen website weten dat het werk tóch doorgaat.

Uitdaging heeft na gesprekken met Siebren Verburg van Events4Christ besloten dat Uitdaging door moet gaan. 'Dit zal onder de nieuwe leiding van Siebren Verburg (Events4Christ) en Klaas Spijker gaan gebeuren,' laat Uitdaging weten. 'Het geheel zal in een nieuwe stichting met de naam Uitdaging voortgezet worden. Deze stichting zal het bestaande netwerk en website overnemen.'

De krant verkeert al jaren in moeilijkheden vanwege financiële problemen. Uitdaging concludeerde in september: "We werkten met een zeer beperkt budget en door het abrupt instorten van de inkomsten is het haast onmogelijk geworden om nog openstaande rekeningen te betalen." Vanwege de financiële malaise besloot Uitdaging in 2015 om de uitgave van het maandblad stop te zetten. Voormalig uitgever Chris Ouweneel constateerde dat "dat het steeds moeilijker werd om het hoofd boven water te houden."

Daar komt ook nog bij dat oprichter Leo Habets lijdt aan darmkanker. "Afgelopen week werd ik opnieuw geopereerd aan mijn darm, die nu bezaaid is met tumoren. Daarbij heb ik een kunstmatige uitgang gekregen. (...) Door mijn ziekte en het plotselinge stoppen van Uitdaging zijn wij zakelijk in problemen gekomen. (...) Ik vraag de Heer iedere dag om oplossingen, zodat wij het traject Uitdaging op een waardige manier kunnen afsluiten."

Er wordt door verschillende redacteuren weer volop gewerkt aan een nieuwe krant. De eerstvolgende uitgave staat gepland voor december, laat EO Visie weten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher