Josh

Mooi

24 oktober 2018 door Shehera Vega Sánchez

Josh (15) wil de wereld zien voordat hij blind raakt

De 15-jarige Josh Bangert kreeg afgelopen juni last van een waas over zijn linkeroog. Toen de waas na enkele weken nog niet verdwenen was besloten zijn ouders hem mee te nemen naar de oogarts. Josh dacht eerst misschien een bril te moeten aanschaffen, maar het nieuws dat de dokter had schokte hem en zijn familie.

De dokter vertelde dat de 15-jarige scholier uit West Chicago leed aan Leber's opticusatrofie, een erfelijke aandoening van de oogzenuw. De oogzenuw verbind het oog met de hersenen, wanneer deze verbinding door de ziekte van Leber in stukken wordt gedeeld neemt het zicht in rap tempo af. Volgens de dokter zou Josh binnen 3 tot 5 maanden vrijwel volledig blind zijn.

"Ik ging naar huis en lag huilend op mijn bed," vertelde de tiener tegen de Washington Post. "Toen bad ik, ging ik naar buiten en fietste ik wat rond." De dappere tiener besloot dat het in zijn situatie het beste was om positief te blijven. In plaats van bij de pakken neer te zitten maakte hij het plan om zoveel mogelijk van de Verenigde Staten te zien, voordat hij niks meer kan zien.

Josh (2e van rechts) en zijn familie

Zijn vrienden en familie steunen hem hierbij. Met een speciaal GoFundMe account is er al meer dan $41.000 opgehaald om de tripjes die Josh nog wil maken te financieren. "Josh is net zoals de meeste jongens van 15," staat er op de pagina geschreven. "Hij houd van sport, videogames en leuke dingen doen met vrienden. (...) Hij is een liefdevolle broer van 7 broertjes en zusjes, hij houd van het buitenleven en heeft een dorst naar kennis en avontuur. Hij houdt van God, zijn familie en zijn vrienden. Maar het allermooiste is dat hij iedereen om hem heen laat lachen."

Tot nu toe heeft Josh al het strand in Noord-Californië bezocht, een bezoekje aan de Golden Gate Bridge gemaakt en zelfs langs het Yosemite National Park geweest. Op zijn lijstje staan nog de Grand Canyon, Niagara Falls, Mount Rushmore en zelfs het Noorderlicht.

"Zoals heel veel mensen zag ik mijn zicht als iets vanzelfsprekend," zei Josh. "Ik ben erg dankbaar dat ik de kans heb om zoveel mogelijk dingen te zien in de tijd die ik nog heb."

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher