Asia Bibi

Nieuws

23 oktober 2018 door Stichting HVC

Nog geen duidelijkheid over Asia Bibi; spanningen in land nemen toe

Er is nog geen uitslag bekend in de zaak van Asia Bibi. De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan, meldt Stichting HVC. Onduidelijk is of de druk die radicale groeperingen uitoefenen op de regering en de rechtbank daarin een rol speelt. Het is de vraag of de rechtbank overgaat tot publicatie van het vonnis, nu de binnenlandse veiligheid in het geding lijkt.

Tegenstanders van Bibi roepen op tot massale protesten. Tijdens straatdemonstraties scanderen ze leuzen die oproepen tot het ophangen van de Pakistaanse christin. Met name TLP (Tehreek-e-Labbaik Pakistan) roept op tot actie. “Als er een poging is om Bibi over te dragen aan het buitenland, zullen er verschrikkelijke gevolgen zijn”, lieten ze in een statement weten. “Laten we rally’s organiseren door het hele land”, luidt de oproep via social media.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Op 19 juni 2009 werd Asia Bibi gearresteerd, na een woordenwisseling met enkele moslima’s over een beker water. Volgens de vrouwen zou ze hierbij de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd. Ze werd aangeklaagd, gearresteerd, door de rechter schuldig bevonden aan godslastering (blasfemie) en ter dood veroordeeld.

Uiteindelijk kregen advocaten het in 2015 bij het Hooggerechtshof voor elkaar dat het doodsvonnis werd opgeschort. Sindsdien wacht de christin haar nieuwe rechtszaak af in de gevangenis. Diverse keren werd de zitting aangekondigd, maar steeds uitgesteld of op het laatste moment geannuleerd.

In het buitenland groeit de steun voor Asia Bibi juist. Wereldwijd wordt de zaak op de voet gevolgd. Organisaties die opkomen voor mensen- en vrouwenrechten spreken hun steun uit voor de vrouw die al ruim negen jaar in de gevangenis zit.

Stichting HVC roept op om te blijven bidden. Volgens de stichting ligt een vluchtplan klaar. Zodra het mogelijk is zal Bibi het land verlaten.

Blijf hier op de hoogte van de situatie rondom Asia Bibi.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher