Anne of Green Gables

Nieuws

23 oktober 2018 door New Faith Network

Drie redenen waarom je ‘Anne of Green Gables’ gezien moet hebben!

Ze is misschien wel de bekendste roodharige ter wereld. Anne of Green Gables, of ‘Anne van het Groene Huis’. Haar verhaal? Marilla en Matthew Cuthbert zijn broer en zus, op leeftijd en besluiten een jongen uit het weeshuis te adopteren. Die jongen blijkt het bijdehante meisje Anne te zijn. En dan staat hun leven toch even op z’n kop.

Dit wereldberoemde verhaal is vaak verfilmd. Benieuwd waarom je de meest recente verfilming gezien moethebben? Lees dan verder.

1. Het verhaal van Anne komt uit 1908 en is miljoenen keren verkocht
Het verhaal over Anne is geschreven door de Canadese schrijfster Lucy Maud Montgomery. In 1908. Een échte klassieker dus. Wereldwijd zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. Het is vertaald in 36 talen. Er zijn series, tekenfilms, films en musicals van gemaakt. Allemaal redenen om op z’n minst meteen de film te gaan kijken, toch? Lees ook de tweede reden.

2. Schrijfster Lucy Maud Montgomery vond overal creativiteit – ook in de kerk
Montgomery was in haar jeugd heel eenzaam. Haar moeder overleed toen ze nog maar 21 maanden oud was. Ze bedacht allerlei denkbeeldige vrienden en werelden. Later heeft ze gezegd dat haar creativiteit daar vandaan komt. Op een dag in de kerk vroeg ze aan haar tante waar haar moeder was. Haar tante wees omhoog. In het dak van de kerk zag Lucy een luik zitten. Haar creatieve geest vroeg zich af waarom de dominee niet gewoon een lange ladder pakte om haar moeder uit het luik in het plafond te halen. De film ‘Anne of Green Gables’ zit vol creatieve en verrassende gebeurtenissen. Nog een reden om te kijken dus.Wist je trouwens dat Japanners he-le-maal gek zijn op Anne? Lees ook de derde reden

3. In Japan bezochten ooit duizenden mensen per dag een replica van het ‘groene huis’
Japanners waren he-le-maal gek op Anne of Green Gables. Zo gek zelfs, dat ze een levensgrote replica van het ‘Groene Huis’ in het Japanse Hokkaido hebben nagebouwd. Vroeger kwamen daar gemiddeld zo’n 40.000 mensen per dag naar kijken. Nu is het wat rustiger, verlaten zelfs, maar nog steeds kun je er in de zomer op de foto met het huis. Een verhaal dat zoveel teweeg brengt moet je gewoon zien!

Kijk ‘Anne of Green Gables’ nu op New Faith Network – de christelijke Netflix.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher