CBS

Nieuws

23 oktober 2018 door Dit is de Dag

'CBS geeft misleidend beeld van religiositeit in Nederland'

Nederland zegt massaal adieu tegen God en religie. Tenminste, als we de cijfers van het CBS moeten geloven. Het aantal religieuzen zou voor het eerst lager zijn dan het aantal niet-religieuzen. Commentator Elma Drayer is het hier niet mee eens.

Zij stelt in het Radio 1-programma Dit is de Dag: ‘Het CBS geeft een misleidend beeld van de religiositeit in Nederland'. "De vraagstelling is inmiddels achterhaald, omdat die gaat over verbondenheid met een religieuze geloofsgemeenschap. Dit veronderstelt dat je pas een religieus mens bent wanneer je met een instelling bent verbonden. Wel of niet behoren tot een religieuze stroming is nu geen goede graadmeter meer." Drayer is ervan overtuigd dat gelovigen nog steeds niet in de minderheid zijn en dat het CBS wat aan zijn wijze van onderzoek moet doen.

Reacties

A
Het CBS werkt alleen met aantallen, God heeft meer met geestelijke kwaliteit, halleluja
REAGEER
Wat ook verkeerd geteld is bij het CBS is, dat binnen de PKN het merendeel 'hervormden' is. Die zijn niet bij 'de hervormden' mee gerekend. De verschillende modaliteiten zijn niet goed uit elkaar te houden als je er zelf geen deel van uitmaakt. Waren het wel kerkgangers, die deze enquête hielden?
REAGEER
A
Lang niet alle kerken werken met een lidmaatschap, dus deze aantallen zeggen vrij weinig.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher