Jennifer Guetta

Dagelijks leven

24 oktober 2018 door Jennifer Guetta

Waarom ik nu geen Halloween meer zal vieren

Als archeoloog die de geestelijke wereld van dichtbij heeft meegemaakt, wil ik graag met jullie delen wat het werkelijk betekent als je zegt “Trick or Treat” en wat de geschiedenis is van de ‘trickster’ [bedrieger]. In de komende dagen zullen veel mensen wereldwijd Halloween vieren, waarbij ze toestaan dat hun kinderen zich verkleden en op pad gaan voor trick and treat [letterlijk ‘een streek of een traktatie’].

Ik weet wat het is want ik ben in Amerika opgegroeid en heb het vaak gevierd. We hadden veel plezier. Voornamelijk vanwege het SNOEP! Maar ik was destijds niet op de hoogte van de waarheid achter Halloween, en ik begreep niet wat het belang ervan is in de geestelijke wereld. Ik moest het op de harde manier leren, en ik bid dat de echte ‘trickster’ nooit aan jouw deur verschijnt om ‘trick or treat’ te zeggen, want de meesten van ons kiezen voor het snoep… en struikelen!

In 2012 werden wij door iemand ‘getricked’ [voor de gek gehouden] die in liefde kwam, maar eigenlijk met hekserij bezig was. Ze kwam bij ons aan de deur met het geschenk van kennis, en vroeg: “Heb ik toestemming om hier te zijn?” Wij vielen voor het ‘snoep’ en gingen zes maanden door een hel. Als archeoloog en wetenschapper hebben wij de geestenwereld van heel dichtbij ervaren en we schrokken wakker! Het spijt me dat ik het zeg, maar iedereen die denkt dat het niet echt is en slechts een spelletje, die heeft het mis. Want het kwaad is heel echt en het snoep was niet gratis. Er moest een prijs voor worden betaald. Gelukkig werden wij gered door een onverwachte redder: Jezus, die ons uit de duisternis trok. De enige reden dat ik nog leef, is Zijn genade. Hij betaalde met Zijn leven om mij los te kopen van alle contracten die ik had gesloten met de trickster. Zijn bloed vloeide om de prijs te betalen voor ons snoep!

Als archeoloog en wetenschapper hebben wij de geestenwereld van heel dichtbij ervaren en we schrokken wakker!

Sommige mensen denken dat het niet erg is, om Halloween te vieren. Maar dat is niet waar. Heksen en demonen houden van Halloween. Dat zegt al genoeg! Het is een viering van hun ‘tricks’ bij mensen. Ze lachen ons uit, als we helemaal opgedoft en verkleed naspelen hoe ook zij in de huizen van mensen binnenkomen. Ze bespotten ons, omdat we zo dom zijn om voor hun tricks te vallen. HET MAAKT WEL UIT! Trick en treat uitspreken is naspelen hoe zij binnengaan in de huizen van mensen. Ze verkleden zich, zodat je de echte persoon, die bij je binnen wil komen om je te tricken [voor de gek te houden], niet herkent. Op die manier geef je de duisternis toegang. Jij kiest liever voor de snoepjes? Helaas staat het snoep symbool voor de engel van het licht, die als hij komt net doet of hij zoet is, terwijl hij dat niet is. Het is het snoep van de slechte heks in Narnia. Het is het snoephuisje van Hans en Grietje. Het is de appel van Sneeuwwitje. Het is de vrucht van de boom van de kennis van goed en kwaad in de Hof van Eden. Het is lokaas.

Ik schrijf dit als een archeoloog en wetenschapper die kabbala heeft overleefd en de geestenwereld heeft ervaren. Hekserij is zo echt als het maar kan en Halloween verheerlijkt de tactieken van de vijand. Dus waarom zijn er nog steeds christenen die Halloween vieren en hun kinderen zich laten verkleden, net zoals heksen en demonen, en hen vervolgens bij de huizen laten langsgaan om mensen te tricken [voor de gek te houden]? Waarom denken ze dat het niet uitmaakt?

De apostel Paulus zei: “Onthoud u van elke vorm van kwaad” (1 Thessalonicenzen 5:22) en “Neem geen deel aan de onvruchtbare praktijken van de duisternis, stel ze liever aan de kaak. Want wat deze mensen in het geheim uitvoeren, is zo schandelijk dat men er maar beter niet over kan spreken” (Efeziërs 5:11-12).

Hekserij is zo echt als het maar kan en Halloween verheerlijkt de tactieken van de vijand.

Volgens het Oude Testament is God een jaloers God, en is Hij dezelfde gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid. God verandert NIET. Het Oude Testament staat vol met verhalen die vertellen dat God het kwaad niet toestaat. In feite sprak Hij de Israëlieten er ernstig op aan. Denk jij dat, omdat Christenen nu Jezus hebben, de Vader nu anders kijkt naar het kwaad? Absoluut NIET! Als God de Israëlieten, Zijn oogappel, niet spaarde, waarom zou Hij jou dan wel sparen? Koning Hizkia en Koning Josia moesten hun hele land reinigen van het kwaad en van alle schijn van het kwaad. God liet het zelfs niet een beetje toe. Dus waarom denk jij dat het bloed van Jezus jou een excuus geeft om te denken dat het niet uitmaakt als je iets van Zijn vijand promoot?

Omdat we nu in vrijheid leven mogen we opeens de vijand toestaan? Nee… We mogen in vrijheid leven en hoeven niet bang te zijn. Maar God heeft ons een vrije wil gegeven en wijsheid om grenzen te bepalen zodat we de vijand niet meer binnen laten. De vijand probeert voortdurend die grenzen te overschrijden en gebuikt daarvoor allerlei tactieken, waaronder snoep. Als we alles toestaan dan geven we de vijand vrij spel. We mogen in vrijheid leven, met wijsheid om grenzen te bepalen en met eerbied omgaan voor wat Jezus voor ons heeft gedaan.

“Laat de liefde ongeveinsd zijn. Heb een afkeer van het kwade en houd vast aan het goede” (Romeinen 12:9).

Jezus tolereerde het kwaad niet. Hij kwam om ons te bevrijden van de duisternis. Hij kwam om de werken van de duivel aan het licht te brengen. Hij liet ze niet begaan in wat voor ‘huis’ (of persoon) dan ook, en zei niet dat het wel goed was. In feite deed Hij juist het tegenovergestelde! Hij stierf om ons vrij te kopen van alle overeenkomsten die wij met de demonen hadden gesloten, omdat wij waren gevallen voor de tricks van de trickster [streken van de bedrieger]. Hij wil dat we met God wandelen in het licht, en dat we niets te maken willen hebben met de duisternis.

Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: "Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben" - Johannes 8:12.

Bovenstaand artikel verscheen eerder op de website van auteur Jennifer Guetta.

Reacties

J
J
Prima artikel!
REAGEER
W
W.smallenbroek 28 okt.Helemaal mee eens en duidelijke taal.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher