Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2009 door Jeffrey Schipper

Landelijke publiciteit voor Duitse evangelische

Tholen - Een evangelische christen heeft in Duitsland landelijke publiciteit ontvangen. Het gezicht van de 83-jarige Sabine Ball, ook bekend als 'Moeder Teresa van Dresden', ligt op ongeveer 700 grote reclameborden in 22 steden en is in tal van kranten en tijdschriften te zien.

Zo staat de vrouw onder andere in de Frankfurter Allgemeine Zeitung, Süddeutsche Zeitung en Spiegel. Haar foto is geplaatst met de opmerking dat ze binnen een week acht mannen getroost en vergeven heeft. Het Ministerie van Gezin, Senioren, Vrouwen en Jeugd hoopt dat met de campagne 'tel daden, niet rimpels' de kansen voor de “nieuwe generatie 50+” toenemen.

Turbulent verleden
De toenmalig 68-jarige Ball werd in 1993 maatschappelijk werkster in Dresden. Achter de vrouw schuilt een turbulent verleden. Ze overleefde in 1945 een bombardement in Dresden. Later emigreerde ze naar de Verenigde Staten, waar ze met een miljonair een relatie kreeg, die ze na tien jaar verliet. Ze koos voor het boeddhisme en bekommerde zich over de hippies in Californië. Later werd ze christen en was onder meer werkzaam als zendeling in New York.

Werk voor God
Daarna keerde ze terug naar Dresden en startte een project voor verwaarloosde kinderen en jongeren. Ze is ervan overtuigd dat jonge mensen kunnen veranderen als ze zien dat ze waardevol zijn voor God. Ze werkt met meer dan 100 vrijwilligers samen en leidt wekelijks bijeenkomsten met de Bijbel met meer dan 300 gezinnen in de probleemwijken van Dresden.

Op de website www.alter-schafft-neues.de verklaart ze haar motivatie: “Als christen probeer ik alle mensen het goede te laten zien. Iedereen is geschapen door God en is dus waardevol.”

Seksueel misbruik
- Mara werd ritueel misbruikt: “Als God almachtig is, hoe kon Hij toekijken en niets doen?”
- Schokkend onderzoek bevestigt misbruik en verkrachting door Ravi Zacharias
- Andries spreekt over seksueel misbruik: "Het beeld van God als Vader raakt bij slachtoffers vaak verknipt"
Meer over Seksueel misbruik »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen