Sigrid Kaag

God

24 oktober 2018 door EO

Minister Kaag: "Ik vraag mij vaak af of God bestaat"

"Ik vraag mij vaak af of God bestaat. Maar ik merk in momenten van twijfel, angst of menselijke zwakte, dat ik terugval op wat ik geleerd heb of wat aangeleerd is," aldus minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. Zij was te gast in de 100e afleving van Adieu God?.

Als enige D66-minister legde ze bij haar aantreden de eed af. Als kind van katholieke ouders was ze bang dat ze een roeping zou krijgen en non zou moeten worden. Kaag beschouwt zichzelf nog steeds als katholiek, al gaat ze zelden naar de kerk. Een rozenkrans draagt ze nog altijd bij zich en de normen en waarden die ze meekreeg van haar ouders zijn nog steeds belangrijk voor haar.

Bekijk onderstaand videofragment en klik hier voor de volledige uitzending:

Reacties

H
Als vrouw van een islamist zou mevrouw Kaag de God van Abraham, Izaäk en Jacob gelijk kunnen stellen met Allah. Allah is een afgod en bestaat niet. God is een jaloers God die niet wil dat wij andere goden voor Zijn Aangezicht hebben, wat wij doen als wij Hem met Allah verwisselen. Dus dat mevrouw Kaag minder van God merkt dan zij zou willen, zou kunnen komen doordat zij zich niet af onvoldoende van Allah heeft gedistantieerd.
R
Hoe weet je zo zeker dat haar man een Islamist is? Alle Arabische christenen duiden God ook met Allah aan. Dat doen ze al meer dan 2000 jaar. Ook wordt in alle Arabische Bijbels God als Allah aangeduid. Verder zijn er ook veel andere christenen die niet veel van God ervaren en dat heeft ook niets te maken met syncretisme.
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher