NT

God

01 november 2018 door Dick van den Bos

Ray Ortlund: "Paulus maakte het christelijk geloof niet los van het Oude Testament"

Onlangs liet voorganger Andy Stanley weten dat de apostel Paulus zijn geschriften loskoppelde van de Joodse geschriften in het Oude Testament. Volgens pastor Ray Ortlund is hier geen sprake van. Op basis van onder andere 2 Timotheüs 1:3-8 maakt Ortlund duidelijk dat Paulus nooit de banden met het judaïsme heeft verbroken.

Onlangs lag Stanley onder vuur omdat hij zei: “Petrus, Jakobus en Paulus hebben ervoor gekozen om het christelijk geloof los te koppelen van hun Joodse geschriften. Mijn vrienden, dat moeten wij ook doen.” Ortlund merkt op dat Paulus altijd verwijst naar zijn wortels die teruggaan tot David, naar Mozes en Abraham.

"In tegenstelling tot sommige predikers van vandaag, maakte Paulus het christelijk geloof niet los van het Oude Testament", maakte hij duidelijik. "En voor Paulus betekende zijn christelijke bekering niet dat hij afstand nam van zijn Jood-zijn. Hij maakte Jezus Christus alleen belangrijker dan zijn jodendom, maar zijn joodse geloof bleef gewoon in stand."

Lees ook: Geboden uit het Oude Testament? Dit hoef je niet te gehoorzamen, vindt Andy Stanley.

Reacties

J
Paulus was hoog opgeklommen in het Judaisme. Toch heeft hij dat alles schade en drek geacht omwille van Christus. Dus Ray kletst.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher