Nieuws

24 oktober 2018 door NBG

Masterclass revisie Nieuwe Bijbelvertaling in Goes

Op maandag 26 november organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap in Goes de masterclass De Nieuwe Bijbelvertaling in revisie. Deelnemers aan deze masterclass krijgen inzicht in de revisie en gelegenheid voor inspraak.

De masterclass is bedoeld voor professionele bijbelgebruikers, zoals predikanten, voorgangers en kerkelijk werkers in de regio Zeeland, Brabant en Vlaanderen. "Bij de revisie is hun inbreng heel belangrijk," zegt projectleider dr. Matthijs de Jong, hoofd Vertalen bij het Nederlands Bijbelgenootschap. "Zij kunnen ons vanuit de praktijk attenderen op gevoeligheden van bepaalde vertaalkeuzes waar we zelf nog niet aan hadden gedacht."

De masterclass geeft inzicht in het revisieproces aan de hand van voorbeelden. Er is ruimte voor vragen en suggesties. Deelnemers kunnen bovendien van tevoren hun vragen over vertaalkeuzes en –problemen voorleggen.

Aanmelding en locatie
De masterclass wordt gehouden op maandag 26 november van 10.00-15.30 uur in de Vredeskerk, ds. W.H. van der Vegtplein 2, 4461 NC Goes.
Deelnemers kunnen zich tot 20 november aanmelden via deze website. Deelname is kosteloos en telt mee als studieresultaat voor wie meedoet aan de Permanente Educatie voor predikanten in de PKN.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher