raket Hamas

Nieuws

18 oktober 2018 door Christenen voor Israël

Israël op rand van nieuwe oorlog na raketaanvallen door Hamas

De spanningen in Zuid-Israël liepen dinsdagnacht verder op toen Hamas in Gaza twee verbeterde Gradraketten op grote Israëlische bevolkingscentra afvuurde, laat Christenen voor Israël weten.

Eén van deze raketten raakte een woonhuis in de Zuid-Israëlische stad Beer Sheva. De inwoners van het huis bleven ongedeerd, maar moesten voor shockverschijnselen worden behandeld in het plaatselijke Soroka ziekenhuis terwijl de raket schade aan het huis berokkende. Het zogenaamde Iron Dome anti-raketschild faalde in de onderschepping van de raket, iets dat tot een intern onderzoek in het Israëlische leger (IDF) heeft geleid.

De tweede raket, die waarschijnlijk in de richting van Tel Aviv werd gelanceerd, landde in de zee, maakte het Israëlische leger later bekend. De Israëlische luchtmacht reageerde vervolgens op de raketbeschieting met een serie luchtaanvallen op posities van Hamas in Gaza. Daarbij werden volgens Palestijnse media acht Arabieren gedood.

De situatie in het zuiden van Israël begon afgelopen weekend al uit de hand te lopen nadat Hamas op de levering van nieuwe humanitaire hulp aan Gaza reageerde met een georganiseerde poging om IDF soldaten te ontvoeren die de grens met Gaza bewaken.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Lees hier een analyse over een mogelijke oorlog tussen Hamas en Israël op de site van Israël Today.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher