RTL Late Night

Dagelijks leven

18 oktober 2018 door Rik Bokelman

Maakt veel succes je gelukkig?

Volgens de gasten bij RTL Late Night is het een fabel. Succes en geluk gaan niet hand in hand, stellen zij. Iets wat veel mensen nog wel eens ontkennen. "Mensen denken dat geluk te vinden is in succes. Maar als mensen succesvol worden, komen ze erachter dat dat niet geluk is."

Aan tafel bij Twan Huys gaat het gesprek over de nieuwe beroepen met Kelly Weekers en Fernando Halman, naar aanleiding van het Amsterdam Dance Event dat dit weekend plaatsvindt in Amsterdam. Naast DJ's bespreekt men ook het leven van bloggers en vloggers. "Jij bent je eigen bedrijf. Jij bent jouw product en je bent echt altijd. Je bent achter de schermen om te produceren. Je moet op de voorgrond om echt te zijn. Dus jij bent de grote cashcow."

'Succes en geluk gaan niet hand in hand'

Er vallen namen van bekende artiesten, zoals dj Avicii die uit het leven stapte en een Selena Gomez die onlangs is opgenomen. "Maar ook Steve Jobs, hij had bijvoorbeeld alles in de wereld, maar uiteindelijk had hij niets", aldus Fernando.

"Wat je vaak ziet bij mensen die heel succesvol worden, is dat er niet de juiste mensen om hen heen staan", zegt Weekers. "Vaak verzamel je een heleboel ja-knikkers, die ook teren op jouw roem en daar geld aan verdienen. Je moet altijd zorgen dat je ook mensen om je heen houdt die heel eerlijk zijn en kijken naar wat jouw belang is." 

Maakt een succesvol leven je gelukkig? Het is zeker stof tot nadenken. Een mooi stuk cultuurkritiek en iets waar veel christenen zich in zullen herkennen.

Bekijk hier het RTL Late Night fragment.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher