Bijbel met uitleg

Nieuws

18 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Website voor unieke uitgave van de Bijbel in de Statenvertaling gelanceerd

Uitgeverij De Banier in Apeldoorn heeft woensdag een website bij de Bijbel met uitleg (BMU) gelanceerd, laat het Reformatorisch Dagblad weten. De ‘Bijbel met uitleg’ is een unieke uitgave van de Bijbel in de Statenvertaling die naast de bekende uitgave van de Bijbel met kanttekeningen gebruikt kan worden.

CIP.nl sprak ds. J. Joppe drie jaar geleden over de noodzaak van de BMU. "We zien met elkaar de noodzaak ervan in om Gods Woord dichterbij de jongeren te brengen. Dat kan door de kanttekeningen, maar ook via deze uitleg. Het bijzondere is dat de uitgave tot stand is gekomen zonder het aanpassen van de Statenvertaling. (...) Daarnaast is de Bijbel ‘gewoon’ moeilijk te begrijpen. We proberen door die Bijbel met uitleg een helpende hand te bieden."

Op de woensdag gelanceerde website www.bmuonline.nl zijn inleidingen op de Bijbelboeken, uitleg van de Bijbelteksten, tijdlijnen, landkaarten, schema’s en synoniemen voor moeilijke woorden gemakkelijk terug te vinden. Aan de totstandkoming van de BMU werkten mensen uit zes kerken binnen de gereformeerde gezindte mee. 

Klik hier om de website te bezoeken.

Lees ook: "Bijbellezen wordt voor reformatorischen aantrekkelijker".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher