stephen hawking

God

18 oktober 2018 door Rik Bokelman

7 opvallende quotes uit het laatste boek van wetenschapper Stephen Hawking

De stem van de dit jaar overleden wetenschapper Stephen Hawking klonk deze week in Londen bij de presentatie van zijn nieuwe boek 'De Antwoorden op de Grote Vragen'. Het boek is een compilatie van de meest gestelde vragen antwoorden aan de wetenschapper. Met natuurlijk de antwoorden die hij erop gaf. 

In het boek schrijft hij ook over de vraag of God volgens hem bestaat.

Wij hebben de opvallendste quotes voor je op een rijtje gezet:

1. Over de wedloop van wezens 
"Als zulke supermensen er zijn, ontstaan er significante problemen voor de 'niet verbeterde' mensen, die niet meer kunnen meekomen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze uitsterven, of onbelangrijk worden."

2. Over technologie 
"Toen we vuur uitvonden hebben we 't vaak verpest. Daarom hebben we de brandblusser uitgevonden. Met meer krachtige technologie zoals nucleaire wapens, syntethische biologie en kunstmatige intelligentie moeten we vooruit kijken en ervoor zorgen dat we dingen echt goed doen. Want het is wellicht de enigste kans die we krijgen." 

3. Over het geloof in God 
“Geloof ik? We zijn allemaal vrij om te geloven wat we willen en is mijn zienswijze dat de meest simpele verklaring is dat er geen God bestaan. niemand heeft dit universum gemaakt en niemand bepaalt ons lot. Dat leidt me tot deze realisatie: er is dus ook waarschijnlijk geen hemel of leven na de dood." 

4. Over ruimtevaart 
"Ik verwacht dat we binnen honderd jaar in staat zijn om overal naar toe te reizen binnen het zonnestelsel. En wellicht zelfs naar andere planeten daarbuiten."  

5. Over kernwapens 
"Een nucleaire oorlog is nog altijd een groot en accuut gevaar. Maar er zijn ook andere gevaren, zoals het uitbreken van een genetische geprogrammeerd supervirus." 

6. Over opwarming van de aarde
De opwarming van de aarde is door ons allemaal veroorzaakt. Wij willen zo graag auto's, reizen en een hogere levensstandaard." 

"Het probleem is dat zodra mensen zich echt realiseren wat er aan de hand is, het wellicht te laat is."

"Wetenschappers hebben de taak het publiek goed te informeren en leiders te informeren over de uitdagingen van de mensheid." 

7. Over Trump en Brexit 
"Met Brexit en Trump zijn er nieuwe krachten vrijgekomen in relatie tot immigratie en de ontwikkeling van onderwijs. We zijn allemaal getuige van een globale revolte tegen experts, waaronder wetenschappers." 


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

J
Hij zal dit als gerenommeerde wetenschapper wel moeten zeggen allemaal.

Inmiddels is hij er achter dat God bestaat.
REAGEER
E
Als God niet bestaat, waarom zou Hawking zich dan druk maken over goed en kwaad, of het overleven van de mens of wat dan ook? "En als Christus niet is opgestaan uit de dood, dan betekent onze boodschap helemaal niets."
REAGEER
D
Onbegrijpelijk hoe deze man ooit een hype kon worden. Zijn controleerbare uitspraken spreken nu niet bepaald van uitzonderlijke kennis, wijsheid of waarheid. Kunnen we het ergens anders over hebben?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher