Hayarpi

Nieuws

18 oktober 2018 door RTL Nieuws | EenVandaag

Kerken steunen Armeens gezin om uitzetting te voorkomen

Ongeveer 25 vertegenwoordigers van kerken in het land hebben woensdagavond hun steun uitgesproken voor het Armeense gezin Tamrazyan dat zich in een Katwijkse kerk schuilhoudt om uitzetting te voorkomen, laat RTL Nieuws weten.

Dit gezin diende alweer negen jaar geleden een asielaanvraag in. In afwachting van een beslissing bouwden ze een leven op in Nederland. De bedoeling was dat ze eind september van het bed gelicht zouden worden en verplaatst naar het detentiecentrum in Zeist, om uitgezet te worden naar Armenië. Om uitzetting te voorkomen zocht het gezin drie weken geleden onderdak in de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Katwijk.

In gesprek met RTL Nieuws sprak Rikko Voorberg als woordvoerder namens de betrokken kerken zich uit na afloop van een bijeenkomst in Amsterdam. "We zijn het er over eens dat we het gezin moeten steunen, maar hoe die steun er precies gaat uitzien moeten we nog verder bespreken. Wel is het voor ons duidelijk dat we met de regeringspartijen de dialoog over de kwestie moeten aangaan."

De betrokken kerken overwogen om een estafettedienst te organiseren. Zo lang de kerken een dienst gaande houden, kan de Dienst Terugkeer en Vertrek niet naar binnen stormen om de gezinnen uit het land te zetten. Tijdens de bijeenkomst op woensdagavond hebben de betrokken kerken afgesproken om van deze mogelijkheid af te zien omdat dit als een politieke stellingname zou kunnen worden gezien.

In de kerk waar het Armeense gezin is opgevangen, is Folkert Rinkema actief als predikant. Hij zegt dat hij de wet moet gehoorzamen, maar dat het ook als een plicht voelt om de familie te helpen. Eerder zei hij: "Deze mensen komen elke zondag in onze kerk en stonden nu ontredderd voor ons."

Bekijk ook dit tv-fragment van EenVandaag.

Reacties

De GVK wordt de linksbuiten binnen het kerkelijk spectrum.Wat is er gaande in deze kerk?
REAGEER
Ze creëren een probleem, daar in Katwijk. Het is afwachten wanneer ze anderen inclusief God de schuld geven en hun zielenheil op het spel zetten. Christenen moeten hysterische acties overlaten aan SJW's (Social Justice Warriors), De Armeniërs moeten hun problemen niet afschuiven op vermeend onrecht zodat ze slachtofferschap kunnen claimen als een vorm van status.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher