Kees van der Staaij

Nieuws

18 oktober 2018 door CIDI

Van der Staaij snapt niet dat Nederland stemt voor Palestijns voorzitterschap G77

De delegatie van de Palestijnse Autoriteit is bij de VN gekozen tot voorzitter van de G77. Nederland was een van de landen die voorstemde voor het Palestijnse voorzitterschap, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten. SGP-leider Kees van der Staaij begrijpt dit besluit niet.

De G77 is de grootste coalitie van ontwikkelingslanden binnen de Verenigde Naties. De groep is in het leven geroepen om economische belangen bij de VN te vertegenwoordigen en de onderhandelingscapaciteiten van diens leden te vergroten. Niet minder dan 146 landen stemden voor het Palestijnse voorzitterschap. Alleen Israel, de VS en Australië stemden tegen. Eén van de voorstemmers was Nederland.

In een statement laat de Nederlandse delegatie bij de VN weten dat deze voorstem “niet gezien moet worden als een erkenning van Palestina.” Nederland gaat hierbij volgens het CIDI voorbij aan het gegeven dat de Palestijnse Autoriteit al meerdere jaren een campagne aan het voeren is om via internationale constituties – met name binnen de VN – om erkenning van soevereiniteit te verkrijgen.

Via Twitter laat Kees van der Staaij weten: "Merkwaardig, tegenstrijdig en verwarrend. Nederland zou tegen resoluties moeten stemmen die suggereren dat Palestijnse staat erkend wordt." De christenpoliticus heeft schriftelijke vragen opgesteld.

Foto: SGP

Reacties

A
De wereld heeft zichzelf lief, toch?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify