Tijs van den Brink

God

18 oktober 2018 door Pauw

Terugkijken: Tijs van den Brink over 100e aflevering Adieu God?

In ‘Adieu God?’ gaat Tijs van den Brink in gesprek met kerkverlaters, die zich door hem diep in de ziel laten kijken. Komend weekend wordt de 100e aflevering uitgezonden met minister Sigrid Kaag. In de talkshow Pauw vertelt de EO-presentator hierover.

Van den Brink heeft dubbele gevoelens bij dit jubileum. Hij werkt met veel plezier aan het programma, maar vindt het verdrietig als mensen afhaken bij God. In Pauw blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit het programma en vertelt hij wat 100 gesprekken over afscheid nemen van de kerk met zijn eigen geloof hebben gedaan.

"Het programma is niet bedoeld om het christelijk geloof te verdedigen, maar om te horen waarom mensen zijn gestopt met geloven," maakt Tijs duidelijk. "Als mensen afhaken omdat gelovigen hele domme en kwetsende dingen hebben gezegd, snap ik dat heel goed. Dat is heel verdrietig!"

Bekijk het volledige gesprek en klik hier om afleveringen van Adieu God? te bekijken:

Reacties

B
Thijs kan nooit bewijzen dat God bestaat; hij gelooft echter van wel. Een compleet anti-getuigenis, Thijs gelooft zonder enige basis.

Want, Hebr. 1:3, geloof is het bewijs van wat men niet ziet en de zekerheid van wat men hoopt.

Mijn antwoord is dan ook: als ik de woorden van Yeshua praktiseer, ervaar ik dat Zijn Woorden, de Tora uitgelegd door de Bedenker Zelf, mij altijd tot zegen zijn, waar zijn, me de goede kant op helpen en ook andersom !

Als ik Zijn Woorden negeer, er tegen in ga, breekt het leven stuk.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
B
(vervolg) Al 50 jaar lang blijken de Woorden van Yeshua (zie Joh. 7:17) dus van de hoogste orde te zijn, JHWH leidt me door Zijn inwoning als Heilge Geest en Woord, de Bijbel.

Dus ik ervaar, dat Hij bestaat, want Zijn Woord blijkt steeds de waarheid te zijn, een geweldige zegen en ik heb alle reden dat Zijn Woord ook in de eeuwigheid waar blijken te zijn.

Bovendien steekt Zijn Woord hoog uit boven allerlei heidendom en "mensen-wijsheid los van JHWH"

Bijbels geloof bewijst zich !

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher