eenzaamheid

Dagelijks leven

17 oktober 2018 door Ark Mission

Het vriendschapsprogramma dat eenzame ouderen weer laat bloeien

Deze week lanceert Ark Mission speciaal voor alle kerken in Nederland het vriendschapsprogramma Voor de geraniums.

Dit vriendschapsprogramma is erop gericht om eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Kerken krijgen hiermee concrete tools aangereikt om eenzame ouderen aan gezinnen te koppelen met als doel duurzame en betekenisvolle relaties met eenzame ouderen op te bouwen. Voor de geraniums is een nieuw product van Ark Mission. Vandaag presenteren we ook onze nieuwe huisstijl en website waarmee we het verhaal vertellen aan de eenzame, arme, gevangene, zieke en vluchteling.

Ark Mission wil met Voor de geraniums recht doen aan de kwetsbare groep van eenzame ouderen, omdat zij nog zoveel te bieden hebben: een schat aan levenswijsheid en kennis van een lang leven samen met God. Het delen van hun wijsheid geeft het leven zin. Het vriendschapsprogramma beslaat een periode van vier weken, uitgaande van vier zondagen, waarop verschillende activiteiten worden geboden zoals speeddaten, een portretgalerij en een speciale vriendschapsdienst. Allemaal erop gericht om ouderen en gezinnen met elkaar kennis te laten maken. Het doel hierbij is dat er na vier weken koppels zijn ontstaan van ouderen en gezinnen die een duurzame relatie met elkaar aangaan.

Het programma is voor alle type kerken geschikt. Het kan zelfs ingezet worden om gezinnen met de kerk kennis te laten maken. Kerken kunnen via www.voordegeraniums.nl een informatiepakket aanvragen met daarin een uitgebreide informatiebrief, een inspiratieboekje dat een Bijbelse visie en antwoord geeft op eenzaamheid, een placemat en een voorbeeld van een flyer. Kerken die op basis daarvan aan de slag willen, kunnen zich op deze website registreren en een toolkit met materialen bestellen om het vriendschapsprogramma uit te rollen binnen de kerk.

Ark Mission gelooft dat het verhaal van de Bijbel hét verhaal van liefde, hoop, en vergeving is. Geïnspireerd door Mattheus 25 vertellen we dit verhaal aan mensen in moeilijke situaties: de arme, de eenzame, de gevangene, de zieke en de vluchteling. Juist zij hebben het hard nodig. Op een aansprekende wijze geven wij dat vorm door projecten zoals Voor de geraniums, de Bible-Fit app, de Bajesagenda en de Kerstkaartenactie. We doen dit in binnen- en buitenland. Helpt u ons mee het verhaal te vertellen?

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify