Jeruzalem

Nieuws

17 oktober 2018 door Israël Today | CIDI

Australië overweegt ambassadeverhuizing naar Jeruzalem

Australië 'overweegt' haar ambassade naar Israëls hoofdstad Jeruzalem te verhuizen. Dat maakte premier Scott Morrison bekend in een statement over de oppositie van zijn land tegen een voorzitterschap van de G77 door de Palestijnse Autoriteit, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

Als Australië daadwerkelijk tot dit besluit komt, zal dit niet de twee-statenoplossing verloochenen, aldus Morrison. Volgens de premier staat zijn land nog steeds achter deze oplossing, maar “eerlijk gezegd is het niet zo goed gegaan, er is niet veel voortgang geboekt, en je blijft niet hetzelfde doen met de verwachting van andere resultaten.”

Eerder dit jaar openden de Verenigde Staten de nieuwe ambassade in Jeruzalem. Trumps besluit brak met tientallen jaren Amerikaanse politiek. De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël wekte de woede van de Palestijnen, die Oost-Jeruzalem beschouwen als hoofdstad van hun Palestijnse staat.

Ondertussen hebben diplomaten uit dertien Arabische landen Australië gewaarschuwd voor de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, voegt Israël Today toe. In zo'n geval zou Australië zowel de betrekkingen met de Arabische staten als de voortzetting van het vredesproces in gevaar brengen.

Lees ook: Het gaat niet om Jeruzalem!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher