Arie de Rover

God

22 oktober 2018 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Arie de Rover over leven na de genadeklap

In de Bijbel worden we opgeroepen om 'recht te doen'. Een gevaarlijke oproep, zo noemt spreker en coach Arie de Rover. De spreker stelt dat 'goed doen' geen presentatie is, maar een vrucht van genade. Dit vertelt hij via Groot Nieuws Radio.

De Rover: "Bij mij waren die afgoden een samensmelting van dingen als geld, macht en aanzien. Dat wat je presteert, maakt wie je bent. Ook werd ik ontmaskerd van een enorme religieuze afgoderij. Door me netjes te gedragen en aan de wet te houden, hoopte ik krediet op te bouwen bij God. Hier hoopte ik mijn eeuwige zekerheid uit te halen. Vanuit die angst ga je dan goed je best doen, terwijl die angst haaks staat op genade. Genade verlost je van alle angst. Bij God gaat het niet meer over goed en fout.

Als je echt geraakt bent door de genade van God, dan wil je niet goed doen, dan wil je genade bewijzen aan de ander. Dat gaat veel verder op allerlei vlakken. Het mag je dan alles kosten en je gaat er niet zo prat op dat je goed doet."

Klik hier om het volledige gesprek met Arie de Rover terug te luisteren. Lees ook: Leven na genadeklap: "Gods genade doet pijn".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify