auto

Mooi

17 oktober 2018 door Rik Bokelman

Oscar reed onwel geworden man klem en dacht: "Dit is niet goed"

De politie noemt hem een held. In CIP-termen kunnen we hem ook een barmhartige Samaritaan noemen. Oscar Abels voorkwam gisteren een ernstig ongeval op de A10 door een automobilist klem te rijden. De man was achter het stuuronwel geworden. Tegenover RTL Nieuws vertelde hij gisteren z'n verhaal. "Ik zag hem van de linker vangrail naar de rechter vangrail schieten. Ik dacht: dit is niet goed."

Oscar (22) was onderweg naar zijn werk toen hij het allemaal zag gebeuren. Hij gaf gas, ging naast de auto rijden en zag de man buiten westen tegen het raam liggen. Hij ging voor de auto rijden en begon te remmen, zodat de wagen tot stilstand kwam.


Eenmaal tot stilstand gekomen rende hij naar de auto en probeerde hij de auto open te krijgen. Dat lukte niet. Samen met een andere automobilist sloeg Oscar vervolgens het raam van de man in met een sleepkabel, zodat ze de deur open konden doen. "Hij was niet aanspreekbaar. Hij ademde wel, ik denk dat hij een epileptische aanval had gekregen."

Oscar besefte pas wat er gebeurd was toen de ambulance en de politie kwamen aanrijden. Nadat de situatie gestabliseerd was ging Oscar 'gewoon' naar zijn werk.

Of hij de schade aan zijn auto vergoed krijgt, weet hij nog niet. Dat maakt hem ook niet zoveel uit. "Ik heb me daar nog niet mee bezig gehouden."

De man is naar het ziekenhuis gebracht. Oscar heeft gisteren contact met hem gehad. "Hij heeft mij net gebeld en verteld dat alles goed gaat met hem."

De familie van de man is heel blij. Zo stuurde de vriendin van de man stuurde hem nog een aardig berichtje. "Ze schreef dat ze superblij waren met 'de jongen van de grijze Polo', daardoor konden ze vanavond weer als gezinnetje aan tafel zitten."

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher