Nieuws

16 oktober 2018 door Reformatorisch Dagblad

Avonturenpark Hellendoorn past naam 'satanische' attractie aan na klachten christenen

Na bezwaren uit christelijke hoek heeft Avonturenpark Hellendoorn afgelopen weekend besloten om de naam van een attractie aan te passen, laat het Reformatorisch Dagblad weten. Het gaat om de attractie 'Devils Church', onderdeel van het horrorevenement 'Screams' op 19 en 26 oktober. De attractie heet nu Terror Temple.

Eén van de bezwaarmakers is Marriët Bakker (30) uit Vroomshoop. Zij vreest dat jongeren die van de attractie gebruik maken te maken krijgen met demonische aanvallen. Avonturenpark Hellendoorn vindt de klachtenregen opvallend, omdat deze attractie al twee jaar bestaat. "De klachten kwamen uit onze directe omgeving. We willen daar niemand tegen het zere been schoppen," zegt pretparkwoordvoerder René Peul in gesprek met het RD.

Het pretpark omschreef de attractie als volgt: 'Een satanische tempel met gruwelijke rituelen wacht op jou en jouw vrienden. Jullie zijn uitgenodigd om getuige te zijn van een ritueel offer om demonische entiteiten te voeden.' Het Avonturenpark wil niet verder gaan dan het wijzigen van de naam van de attractie. "Verder dan die aanpassing zullen we niet gaan. Screams staat als een huis."

Peul geeft tegenover NU.nl aan dat hij is geschrokken van de heftigheid van sommige reacties. Volgens de woordvoerder werd hij ook persoonlijk aangevallen in de berichten en zou hij volgens sommigen "branden in de hel als hij het evenement niet zou afgelasten".

Marriët juicht het besluit van het pretpark om de naam van de attractie te schrappen toe. Aanstaande vrijdag organiseert zij een bidstond in het kader van het horrorevenement. "We leven in een tijd waarin occultisme steeds meer voorkomt. Satan staat aan de deur en we laten hem binnen.”

Reacties

g
geweldig
REAGEER
l
https://www.tubantia.nl/hellendoorn/doodsbedreigingen-voor-avonturenpark-vanwege-horrorevenement~a6c53637/
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher