Tear

Dagelijks leven

16 oktober 2018 door Dick van den Bos

"Misschien moeten we minder goed doen, en meer recht doen"

The Justice Conference 2018 begint eind oktober onder het thema 'Heb je naaste lief'. Veel internationale sprekers komen daarbij. Joost van Dieren van Tear is aanwezig bij het Family7-programma Uitgelicht en vertelt erover:

Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Ze helpen, geven trainingen en steunen initiatieven die mensen in staat stellen weer in hun kracht te gaan staan. Recht doen is volgens Tear een opdracht van God.

"De broek die je koopt, waar komt die vandaan? Hoe kun je het positief beïnvloeden? Misschien moet je wat minder goed doen, maar meer recht doen. We kunnen bijvoorbeeld euro's aan goede doelen geven, en dat is goed, maar tegelijkertijd kunnen we onrecht in stand houden."

"Je kunt geven, maar je buurman niet zien staan of aan kinderarbeid bijdragen. Mensen lopen tegen veel zaken aan. Het is goed om euro's te geven, maar betrek God in je hele leven!"

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer fragmenten van Family7:

Reacties

A
Gebedsverhoring......hoezo?

Barmhartigheid is vaak ziels vanuit humanitair denken, maar Gerechtigheid is geestelijk bijbels en vraaht niet om beloning .

Je kunt ook zeggen dat barmhartigheid "dweilen met de kraan open is", gerechtigheid is voorkomen van problemen met die kraan.

Shalom
REAGEER
A
Gebedsverhoring......hoezo?

Barmhartigheid is vaak ziels vanuit humanitair denken, maar Gerechtigheid is geestelijk bijbels en vraagt niet om beloning .

Je kunt ook zeggen dat barmhartigheid "dweilen met de kraan open is", gerechtigheid is voorkomen van problemen met die kraan.

Shalom
REAGEER
L
In de Justice Conference spreekt oa de dochter van Tutu.

Deze vrouw is lesbienne en getrouwd!

Hoe kun je Dan de Bijbelse Gerechtigheid verkondigen??
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher