Arjan van Essen

Nieuws

16 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Ontslagen Driestar-docent deelt zijn verhaal bij Pauw

Arjan van Essen leidde jarenlang een dubbelleven. Vader, docent, SGP-voorzitter en bestuurder van een stichting, maar ook gokverslaafde. In twintig jaar tijd verspeelde hij honderdduizenden euro’s. Dit vertelde hij maandagavond in het programma Pauw.

Na een heftige tijd in een afkickkliniek kreeg hij de kans om opnieuw het onderwijs in te gaan. Dat ging jarenlang goed, totdat hij met het plan kwam om zijn verhaal in het theater te vertellen. Het Driestar College waar hij werkzaam was, ontsloeg hem. "Voor een gedeelte van de achterban is theater gevoelig omdat het in verband wordt gebracht met de rol van een ander spelen en een schijnwereld hoog houden," legt Arjan uit.

"Dat mijn school vragen stelt over wat ik doe, is nooit een probleem geweest," onderstreept de docent. "Ik vind ook dat de school vragen mag stellen over wat ik in het privédomein doe. Als leraar ben ik een voorbeeldfiguur. Toen ik mij op de bodem van de put bevond, heeft de Driestar mij een kans gegeven."

"Maar van de één op andere dag naar huis gestuurd worden en leerlingen in verwarring achterlaten, is een onverkoopbaar verhaal." Arjan voegt toe dat ook leerlingen en docenten van de Driestar van plan zijn om naar zijn theatervoorstelling Kop of Munt te komen.

Lees ook: Ontslag docent Driestar College vanwege theater is toegestaan.

Onlangs werd dit nieuwsitem besproken in de CIP Podcast: Is de schorsing van Arjan van Essen doorgeslagen calvinisme?

Reacties

Wat goed dat deze man hier zijn verhaal kan doen en wat goed dat hij de Driestar niet afvalt, maar duidelijk aangeeft dat het 2 bestuursleden zijn die de oorzaak zijn van zijn ontslag. Gods zegen voor zijn theater carrière.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify