Israël leger

Nieuws

15 oktober 2018 door Israël Today

Netanyahu waarschuwt Hamas na gewelddadigheden bij grenshek

Premier Benjamin Netanyahu waarschuwde Hamas aan het begin van deze week omdat het Israëlische leger steeds dichter bij een grootschalige militaire operatie in de Gazastrook komt, laat Israël Today weten. Aanleiding is het door Hamas gesteunde geweld bij het grenshek.

Vrijdag verzamelden zich ongeveer 15.000 Arabieren uit de Gazastrook bij het grenshek om deel te nemen aan de 'Mars van de Terugkeer'. In tegenstelling tot wat sommige media melden was er van een vreedzame demonstratie geen sprake. Beschermd door de zwarte rook van brandende banden en gewapend met stenen, molotovcocktails en explosieven, naderden vrijdag twintig terroristen het grenshek. Het Israëlische leger greep in en dat resulteerde in zeven Palestijnse doden.

Hiermee herhaalde Netanyahu een waarschuwing van minister van Defensie Avigdor Liberman, toen hij in een interview voor het nieuwsportaal Ynet zei dat Israël een punt heeft bereikt, waarop het nodig is om de terreurgroep de zwaarste klap toe te brengen. "Het Israëlische leger zal niet toestaan dat het grensgebied een gebied van geweld en een gevechtsterrein boven en onder de grond wordt," aldus een Israëlische legerwoordvoerder.

Reacties

Zeven boze jonge Palestijnen zijn dood. Waarom zijn ze eigenlijk zo boos?
J
Omdat ze misbruikt worden door de Hamasbazen om Israel in een zo kwaad mogelijk daglicht te zetten.

Eerst wilden ze Israel weg hebben uit de Gaza strook, maar iemand die niet stekeblind is, weet dat ze Israel van de aarde willen hebben.

En dat gaat ze niet lukken want God heeft een beter plan!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher