Andrew Brunson

Nieuws

15 oktober 2018 door ANP

Door Turkije vrijgelaten predikant aangekomen in Verenigde Staten en ontmoet Trump

De Amerikaanse predikant die bijna twee jaar werd vastgehouden in Turkije, is zaterdag aangekomen in de Verenigde Staten. Predikant Andrew Brunson kwam na een medische controle in Duitsland met het vliegtuig aan in Washington.

Brunson had kort na aankomst een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. In het Witte Huis knielde hij naast Trump om vervolgens voor hem te bidden. De vijftigjarige geestelijke woonde sinds de jaren negentig in Turkije.

In Turkije werd hij verdacht van onder meer betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep in 2016. Brunson stond onder huisarrest, nadat hij eerst ruim anderhalf jaar in de gevangenis zat. Hij ontkende de beschuldigingen en ook de Amerikaanse regering dacht dat de predikant onschuldig was.

Brunson werd vrijdag veroordeeld vanwege betrokkenheid bij terrorisme. Omdat hij al enige tijd vastzat, hoefde hij niet opnieuw naar de gevangenis. De Amerikaan kon kort na zijn veroordeling het land verlaten.

Eerder zei Brunson: “Laat het duidelijk zijn. Ik zit niet gevangen omdat ik iets verkeerd heb gedaan, maar om wie ik ben – een christelijke pastor. Ik mis mijn vrouw en kinderen heel erg. Toch geloof ik dat dit waar is: het is een voorrecht om te lijden voor Christus, zoals zo velen voor mij. Uit de grond van mijn hart dank ik iedereen die naast me staan in gebed.”

Volgens Trump heeft de evangelische geestelijke "enorm geleden" onder zijn vervolging in Turkije. Amerikaanse media melden dat er nu een 'geheime deal' is gesloten tussen de VS en Turkije, waarbij de dominee zou worden vrijgelaten in ruil voor een versoepeling van de sancties.

Reacties

De doorsnee media is stil over de vrijlating.

Trump heeft iets bereikt, en dat wordt doodgezwegen, want veel media zijn geobsedeerd om Trump waar dan ook te schaden. Hier valt weinig in dat oogpunt te " scoren" , dus zwijgt men er over.

Bovendien gaat het om een christelijke pastor, dat is ook niet interessant.Het kwam toch op NBC en het wordt ook op Yahoo gemeld. Dus doodgezwegen is licht overdreven.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify