Nieuws

12 oktober 2018 door Vrije Universiteit Amsterdam

Studiebijeenkomst in Amsterdam over Dordtse Leerregels

Onlangs verscheen van de hand van prof. Gijsbert van den Brink (systematisch theoloog aan de Faculteit Religie en Theologie, VU) het boek Dordt in Context. Gereformeerde accenten in katholieke theologie. In deze studie worden de tijdens de Dordtse Synode (1618-1619) opgestelde Leerregels over de goddelijke uitverkiezing belicht vanuit de verschillende contexten – historisch, politiek, en theologisch – waarin ze tot stand kwamen.

Op donderdag 18 oktober van 13.30 tot 15.15 uur organiseert het Herman Bavinck Centre for Reformed and Evangelical Theology (HBCRET) een studiebijeenkomst over dit boek, en besteedt zo aandacht aan het vierhonderdjarig jubileum van de Synode van Dordrecht. Korte reacties zullen gegeven worden door de hoogleraren Fred van Lieburg, Henk Bakker en Kees van der Kooi (foto). De eerste zal met name ingaan op de historische contexten van de Dordtse Leerregels, de tweede reageert vanuit een Arminian perspectief en de derde gaat nader in op de bijbels-theologische achtergronden van de Dordtse verkiezingsleer. Na deze bijdragen zal er een korte pauze zijn met koffie en thee, waarna een plenaire discussie met de respondenten en de auteur van het boek volgt. Na afloop kan er nog iets genuttigd worden en is er ruimte voor het ontmoeten van de andere aanwezigen.

De bijeenkomst zal zijn in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105, Amsterdam), zaal HG13A-33. Aanmelding via eventbrite.nl (zoeken op ‘Boeksymposium’ in ‘Amsterdam’), waar ook de entreeprijs van 10,00 EUR voldaan kan worden (voor studenten is de toegang vrij). Voor meer informatie is het HBCRET per mail te benaderen.

Foto: EO

Reacties

Ik kan er helaas niet bij zijn ivm werkzaamheden. Leuk dat er een Arminiaan is uitgenodigd om zijn licht op die leerregels te laten schijnen, want TULIP is niet het laatste woord en de stellingen van Arminius zijn (ook) heel aannemelijk.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher