Carola Schouten

God

15 oktober 2018 door Hour of Power

Carola Schouten: "Ik twijfel nooit aan Hem, maar ben af en toe wel vertwijfeld"

Onlangs was vicepremier en minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit Carola Schouten te gast zijn bij het tv-programma Hour of Power (RTL5). In deze uitzending vertelt ze, in gesprek met presentator Jan van den Bosch, over de uitdagingen en kansen in haar werk én is ze verrassend open over haar leven.

"Ik ben vóór de overeenkomst en tegen de tegenstellingen," zegt ze. "We leven in een land met veel verschillen, maar met de ruggen tegen elkaar aan gaan staan levert nooit iets goeds op." Hoewel het volgens haar eigen woorden geen ‘makkelijke coalitie’ is waarin veel dingen onmogelijk lijken, gaat ze tot het uiterste om te kijken wat de mogelijkheden wél zijn. "We blijven zoeken naar hoe je binnen ingewikkelde thema’s toch werkbaar met elkaar om kunt gaan."

Geloof en werk
Ook vertelt Schouten in het programma openhartig over haar geloofsleven. "Ik twijfel nooit aan Hem, maar ben af en toe wel vertwijfeld." Daarin doelt ze op het verlies van haar vader, waar ze als 9-jarig meisje mee te maken kreeg.

Op de vraag van Jan van den Bosch waar haar loyaliteit ligt, bij haar ministerschap of bij haar geloof, antwoordt ze: "Ik kan mezelf niet uitschakelen. Ik ben minister van de ChristenUnie. Hoe kijken we bijvoorbeeld naar waardig ouder worden? In het algemeen leven we in een maatschappij waarin prestatie gewaardeerd worden. Daar ben ikzelf ook gevoelig voor. Maar ik geloof niet dat God de mens zo bedoeld heeft. Je bent er en dat is al van ongelooflijke waarde."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher