Willem Lingeman

God

12 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Kan ik als gelovige hertrouwen na mijn scheiding van een ongelovige?

Kan ik als gelovige hertrouwen na mijn scheiding van een ongelovige? Deze vraag komt aan de orde in een nieuwe video van Willem Lingeman, auteur van 'Verbonden voor het Leven'. Deze video is onderdeel van een serie over huwelijk en echtscheiding. 

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Willem Lingeman:

Reacties

E
Wat leert de praktijk in mijn grote gemeente? Er wordt daar nogal wat hertrouwd na een scheiding. Gelukkig, gelukkig wordt er nog wel onderwezen zich niet te haasten, maar juist voor de partner ´besmettelijke ´bagage achter te laten en met God in het reine te komen alvorens te hertrouwen.
REAGEER
A
De Waarheid maakt VRIJ, Halleluja."Niet gebonden" betekent Vrij in Gods Vrede.

Shalom
REAGEER
Willem Lingeman heeft in 1 Cor 7:15 het griekse dedoulotai naar mijn mening verkeerd vertaald: hij vertaalt het als niet diensbaar gemaakt en komt daardoor tot een wettische conclusie. Dedoulotai betekent letterlijk bevrijd van slavernij. Ik zie bevrijd van slavernij als bevrijd van het van het (ongelijk) juk met de ongelovige, die de relatie met de gelovige die niet wil scheiden ondragelijk heeft gemaakt. Van dit juk wordt de gelovige door Christus bevrijd als hij de ongelovige laat betijen. Hij doet dus geen overspel, als hij hij hertrouwt.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher