Daniel en Amy McArthur

Nieuws

11 oktober 2018 door ANP

Hooggerechtshof: Christelijke bakkers mochten weigeren taart te bakken voor homohuwelijk

Een Noord-Iers bakkerskoppel mocht weigeren een taart te bakken met daarop de boodschap: "Steun het homohuwelijk". Het stel heeft zich daarmee niet schuldig gemaakt aan discriminatie, oordeelt het Britse hooggerechtshof op woensdag na een jarenlange juridische strijd.

Lagere rechters vonden dat de bakkers discrimineerden, maar het hooggerechtshof sprak hen vrij.

Daniel en Amy McArthur uit Belfast zagen het in 2014 niet zitten om een taart te bakken met de beeltenis van Bert en Ernie, de genoemde slogan en het logo van QueerSpace, een lobbygroep voor homorechten. "Het is in strijd met wat de Bijbel verkondigt", zei Daniel McArthur destijds.

Volgens het hooggerechtshof is duidelijk dat de christelijke bakkers geen bezwaren hadden tegen de man die de taart wilde bestellen, maar tegen de boodschap.

Als ze hem als klant hadden geweigerd, omdat hij homoseksueel is of het homohuwelijk steunt, waren ze in overtreding geweest. "Maar dat is iets anders dan hen dwingen een taart te leveren met een boodschap waarmee zij het hartgrondig oneens waren", motiveerde de voorzitter van het hof de uitspraak.

Lees ook: Christelijk stel weigert opnieuw om taart te bakken voor homokoppel.

Reacties

M
Het zou natuurlijk totaal anders zijn als er islamitische eigenaar in de bakkerij had gestaan. Dan had men zich de gevoeligheid prima kunnen voorstellen.

Krachtig signaal naar de wereld, wij doen niet mee aan die gekte!

REAGEER
Een juist oordeel. Laten we hopen dat de politie in de UK voortaan alle klachten over bakkers die geen taart willen bakken weigert te behandelen, dat zou iedereen een hoop zinloos geklets en gedoe besparen.
REAGEER
G
zinloze discussie...als zij nou de enige bakkers in het land waren geweest ...tja dan was het een andere zaak...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher