homoseksualiteit

Nieuws

11 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Jacob-Willem op Coming Out Day: "Geloven en homo-zijn gaan wél samen"

Jarenlang worstelde Jacob-Willem de Boer (19) met zijn geaardheid. "Puur omdat mij als kind was geleerd dat homoseksualiteit slecht is," vertelt hij. Vandaag (donderdag 11 oktober, red.) is het Coming Out Day en publiceert Lindanieuws een interview met deze jongeman.

Driekwart jaar geleden kwam Jacob-Willem uit de kast. Vanaf zijn veertiende wist hij dat hij op jongens valt. Jarenlang heeft Jacob-Willem zijn geaardheid dus verborgen gehouden. "Mijn enige uitvalsbasis was bidden." Totdat hij ontdekte dat de Bijbel naar eigen zeggen zijn geaardheid niet afkeurt. "Gay zijn en geloven gaat juist wel samen. God heeft iedereen lief. Er staat niets in de Bijbel over mannen die van mannen houden, of over het homohuwelijk."

Jacob-Willem heeft geleerd om naar de context van Bijbelgedeelten te kijken. Als er wordt geschreven dat God het 'een gruwel' vindt wanneer mannen met mannen slapen gaat het volgens hem "over pure lust, waar geen liefde bij komt kijken". "Wat ik ervaar voor een jongen is liefde. Dat kan niemand tegenhouden."

Lees hier het volledige interview op de site van Lindanieuws.

Reacties

J
Dat is niet zo! LHBT haalt de scheppingsorde volledig door de war en dat heeft een vergiftigende werking op de samenleving.

Dat neemt overigens niet weg dat ik Jacob-Willem Gods zegen toewens en hem wil eren als een prachtig schepsel van de Heer!
R
Jacob-Willem weet nu ook dat hij een prachtig schepsel is én dat hij zo gemaakt is als hij is en daarom met zijn homosexualiteit in die scheppingsorde mag leven zoals hij voelt dat goed is.

Stel Jan dat jij al hetero van anderen te horen krijgt dat God het hen duidelijk gemaakt heeft dat jouw hetero gevoelens niet fout zijn maar dat jij daar vanaf dit moment niets meer mee mag doen je héle leven lang. Dat zij het bovendien sterk zullen afkeren als je dat wel zou doen. Probeer die gedachte eens heel diep tot door te laten dringen. DaVeel zegen
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!