Sulawesi

Nieuws

11 oktober 2018 door Bambr.nl

Voor de slachtoffers in Sulawesi is 11 miljoen euro verzameld

Met de landelijke actie Giro555 is gister 11,2 miljoen euro binnengekomen voor hulp aan het Indonesische eiland Sulawesi. Dat is bekendgemaakt in het tv-programma Pauw.

Veel geld kwam gister tijdens de landelijke actiedag 'Nederland helpt Sulawesi' binnen via belpanels in Nederland, waar bekende Nederlanders de giften opschreven.

Het noordwesten van het Indonesische eiland werd getroffen getroffen door een aarbeving en een tsunami. Ruim 2000 mensen kwamen daarbij om het leven, nog duizenden worden vermist.

Henriette Nieuwenhuis vanuit Sulawesi zei volgens De Volkskrant: "Fantastisch. Dankzij al deze donaties kunnen we nog meer mensen helpen. Hulpverleners zijn hier met man en macht aan het werk. Ze delen schoon drinkwater en voedsel uit en zorgen voor onderdak."

Het Christelijk Noodhulpcluster helpt mensen via lokale organisaties, partners en kerken. Er is onder andere noodopvang voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen en mensen met een beperking. Ook worden honderden huishoudens voorzien van eerste levensbehoeften zoals onderdak en voedsel.

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher