Grot van de Patriarchen

Nieuws

11 oktober 2018 door CIDI

UNESCO stelt dat Grot van de Patriarchen en Graf van Rachel deel zijn van 'bezet Palestina'

De Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) heeft vandaag twee resoluties aangenomen, die stellen dat de Grot van de Patriarchen en Graf van Rachel – twee voor Joden heilige plekken – “integraal onderdeel zijn van bezet Palestina,” meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Resoluties 28 en 29, getiteld “Bezet Palestina,” gaan over respectievelijk de steden Hebron en Betlehem. Deze steden worden – inclusief de eerder genoemde heilige plekken – als “integraal onderdeel van bezet Palestina” genoemd in de UNESCO-resoluties. In de resoluties valt ook te lezen dat andere “maatregelen die gericht zijn op het veranderen van het karakter, de status en de demografische samenstelling van het bezette Palestijnse gebied” worden veroordeeld.

Vorig jaar werd Hebron door UNESCO nog toegevoegd aan de lijst van bedreigd werelderfgoed in Palestina. CIDI merkt op dat de Joodse historie van de stad Hebron wordt ontkend, archeologische opgravingen in Oost-Jeruzalem als illegaal worden bestempeld, en Joodse banden met de Tempelberg worden genegeerd. Israël en de Verenigde Staten zijn van mening dat UNESCO een anti-Israël houding aanneemt en hebben zich uit UNESCO teruggetrokken.

Volgens het Joodse geloof zijn in de Grot van de Patriarchen de drie aartsvaders begraven, evenals drie van de vier aartsmoeders, te weten Sara, Rebekka en Lea. Rachel heeft haar “eigen” graf in Bethlehem. Volgens de overlevering heeft Abraham de grot gekocht om hem als graf te gebruiken.

Reacties

Dat heeft de UNESCO helemaal goed, niets aan de hand dus, ik begrijp niet waar het CIDI zich over opwindt.
A
Kees. Dus als unesco vind dat de stad waar jij thuis hoort, waar jouw grootouders liggen begraven, niet van jou is en dat je er niet mag komen dan is dat helemaal goed. Ik begrijp CIDI dus wel heel goed. De tv barst zowat uit elkaar van de programma's over mensen die hun roots zoeken omdat er behoefte is om je herkomst te kennen. En van jou mag unescovind dat zomaar afpakken dan?
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher