Oss

Nieuws

10 oktober 2018 door Redactie

Moeder is toonbeeld van liefde als ze begeleidster Oss vergeeft

Hier krijgen wij een brok van in onze keel. De moeder van één van de kinderen die om het leven kwam tijdens het drama in Oss, heeft tijdens de herdenkingsbijeenkomst maandag warme woorden gesproken over de begeleidster die betrokken was bij het ongeluk. De reactie van deze moeder is een toonbeeld van vergeving en liefde.

Tijdens het drama met de stint in Oss kwamen vier kinderen om het leven. De begeleidster van de elektronische bakfiets raakte daarbij zwaar gewond. Ze zal dit verschrikkelijke ongeluk voor de rest van haar leven met zich mee moeten dragen. En zich wellicht ook haar leven lang schuldig voelen. 

De warme woorden van de moeder zullen de begeleidster hopelijk troosten. Ze werden tijdens de herdenking uitgesproken door Gemma van Baasbank, ritueelbegeleider namens de gemeente Oss:

"Hoewel Fleur een enorme leegte achterlaat en ze haar dochter enorm mist, hoopt ze met heel haar moederhart dat het goed met de leidster zal gaan. Ze wil laten weten dat ze echt niet boos op haar is. Absoluut niet. En dat ze haar en haar naasten alle goeds wenst."

"Hopelijk zijn deze woorden hartverwarmend om te horen voor een vrouw waarvan haar managers zeggen dat ze altijd eerst aan anderen denkt en dan pas aan zichzelf. En waarvan haar ouders, broer en zus zeggen dat ze zo'n groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft."

Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.
 

Reacties

A
Mooi wat die moeder doet! Het lijkt me een ernstige misser dat de redactie van CIP spreekt over vergeving. Dat zou immers betekenen dat de begeleidster schuldig was. De moeder spreekt - volgens dit bericht - echter uit dat ze niet boos is. Er is de begeleidster dus helemaal niets te vergeven volgens de moeder. Gelukkig! Redactie van CIP, let op je woorden!
Vergeving houdt volgens de Van Dale het 'niet aanrekenen' in en volgens mij klopt dat feitelijk. De moeder rekent het de begeleidster niet aan dit is gebeurt. Al snap ik ook wel dat christenen eerder bij 'vergeving' direct aan 'schuld' ipv 'niet aanrekenen' denken. We zullen op de koppen blijven letten en deze had wellicht beter gekund! We doen ons best.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher