68-jarige opa

Mooi

12 oktober 2018 door Redactie

Deze 68-jarige man leert je om je dromen nooit op te geven

Maak kennis met deze 68-jarige man die iedere dag naar de middelbare school gaat. Hij kan je het een en ander leren over doorzetten en blijven dromen.

Elke ochtend trekt Durga Kami zijn schooluniform aan en bereidt hij zich voor op een dag op de middelbare school. Maar niet voordat hij zijn wollige, witte baard borstelt.

Armoede
In tegenstelling tot zijn klasgenoten is hij geen tiener, maar een opa van 68 jaar. Hij is vader van kinderen en grootvader van acht kinderen. Hij woont alleen in een eenkamerwoning in Nepal. Kami groeide in armoede op. Zijn familie kon zich niet veroorloven om hem als kind op school te houden. 

Blijven dromen
Hoewel hij zijn studie niet kon afmaken, bleef hij dromen over een afgeronde opleiding en om uiteindelijk zelfs docent te worden. Na de dood van zijn vrouw vijftien jaar geleden besloot Kam zijn rouw om te zetten in moed: hij ging terug naar school. Hij ontving zelfs een beurs om zijn uniform en benodigdheden te dekken.

Geen limiet
Ondanks dat hij nog een lange weg te gaan heeft is hij het levende bewijs dat we op elke leeftijd dromers en doorzetters kunnen zijn. Met de juiste instelling is er geen limiet aan wat iemand van ons kan doen.

Het inspirerende verhaal van Kami is verschenen bij Upworthy en Reuters maakte de foto's.

Foto: Pixabay, Kami is niet afgebeeld op de foto

Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

S
"Met de juiste instelling is er geen limiet aan wat iemand van ons kan doen."Waar baseren mensen zonder religie dat op?(overigens geldt voor christenen wel een plafond, en een maat van wat eenieder heeft verwachten).
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher