DWDD

Nieuws

10 oktober 2018 door Dick van den Bos

Depay getuigt van God in DWDD: "Ik ben veel bezig met Bijbel lezen en worship"

Voetballer Memphis Depay vertelde bij De Wereld Draait Door over zijn sociale projecten die hij opzette in Ghana. In dat gesprek ging het uitgebreid over zijn geloof in God. Zowel presentator Matthijs van Nieuwkerk als tafelheer Freek de Jonge stelden hem er veel vragen over.

Depay vertelt dat hij al lange tijd mensen in Ghana wilde helpen, maar dat hij niet de rust had om het te doen. "Je bent als sporter druk bezig met trainingsschema's en presteren, vervolgens geef je ook aandacht aan je familie. Als je niet de rust hebt, kun je dit nooit doen."

"Hoe ik die rust heb gekregen? Ik ben sinds anderhalf jaar weer veel met God bezig. Bijbel lezen, worshippen, dat heeft rust in me gebracht. Toen kwam de gedachte terug: laat me iets goeds doen voor de mensen in Ghana." Ook Freek de Jonge mengt zich in het gesprek, en vraagt zich af of Depay zich voelt als de barmhartige Samaritaan.

Heer
Het gaat ook nog over het feit dat Depay zijn vingers in zijn oren doet als hij scoort - en vervolgens zijn handen om hoog doet. Van Nieuwkerk: "Waarschijnlijk heeft het eerste te maken met het feit dat je doof bent voor kritiek, en vervolgens verwijs je naar de Heer.."

Depay: "Klopt, ik ben ten eerste een zoon van God en toevallig kan ik ook een beetje ballen. Als ik scoor, dan geef ik alle eer aan God."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Depay geeft ook aan dat zijn geloof hem heeft geholpen om minder ondersteboven te zijn van kritiek. "Ik focus me op God en ik sluit mijn ogen voor wat de wereld zegt. Veel sporters genieten ervan als er positief over hen geschreven wordt, maar ze zijn depressief als er kritiek komt. Ik wil beide invloeden geen grip op me laten hebben."

Bekijk hier de hele aflevering:

Reacties

H
Wat een getuigenis van Memphis! Glorie aan de HERE. Toch speciaal dat in een seculier programma DWDD waar een miljoenenpubliek naar kijkt deze week diverse christenen hun getuigenis laat horen. Het Licht schijnt in de duiternis. Halleluja!!!
REAGEER
A
God verandert mensen, die Hem door Jezus als Abba Vader kennen, halleluja
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher