Paus Franciscus

Nieuws

10 oktober 2018 door Redactie

De duivel valt de katholieke kerk aan, zegt de paus

Satan is volgens paus Franciscus springlevend en werkt overuren om de Rooms-Katholieke Kerk te ondermijnen. Dat meldt Christian Today

De paus is er zelfs van overtuigd dat de duivel de schuld is van de crisis rond seksueel misbruik en de diepe verdeeldheid binnen de kerk. Hij heeft de hele wereld gevraagd om elke dag in oktober een speciaal gebed uit te spreken om de duivel te verslaan. 

Aanklager
“De gemeente moet worden gered van de aanvallen van de boosaardige, de grote aanklager en hij moet steeds meer bewust worden gemaakt van zijn schuld, zijn fouten en misbruiken die gepleegd zijn in het heden en verleden”, zei de paus eind september. 

Sinds de paus in 2013 werd verkozen, heeft Franciscus duidelijk gemaakt dat hij gelooft dat de duivel echt is. In een document in april over heiligheid in de moderne wereld, noemde Franciscus de duivel meer dan tien keer. 

Geen mythe
“We moeten de duivel niet zien als een mythe, een voorstelling, een symbool, een beeldspraak of een idee. Deze fout zou ons ertoe brengen onze wacht te laten vallen, onvoorzichtig te worden en uiteindelijk kwetsbaarder te worden.” 

De Kerk is onlangs getroffen door het ene schandaal van seksueel misbruik na het andere, van Duitsland tot de Verenigde Staten en Chili. Tegelijkertijd heeft zich een toenemende polarisatie tussen conservatieven en liberalen in de kerk op sociale media afgespeeld. 

Reacties

Afleidingsmanoeuvre van de duivel want de benoeming van deze paus was al zijn werk, best slim om dan overal heen te wijzen zeggende: "Kijk daar is de duivel".
REAGEER
G
De Paus zegt dus dat de priesters - die het misbruik gepleegd hebben- slachtoffer zijn van satan. Niet de priesters zijn schuldig, nee de satan is schuldig. In principe kunnen de priesters er dus niets aan doen. Ja, de satan moet zelfs bewust gemaakt worden van de schuld en fouten die hij in het heden en verleden heeft gedaan. Te bizar voor woorden! Ik heb het stukje drie keer overgelezen maar het het staat er echt. Het ontbreekt er nog maar aan dat de Paus niet zegt dat de misbruikende priesters recht hebben op schadevergoeding....!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher