Israël Palestijnen

Nieuws

09 oktober 2018 door Israël Today

Palestijnen doorbreken grenshek Gaza; Israël bereidt zich voor op oorlog

Maandag kwamen weer 5000 Palestijnen uit de Gazastrook in opstand bij het grenshek. Bij de kibboets Zikit werd het hek doorbroken, meldt Israël Today.

Tijdens de gewelddadige rellen gooiden ze granaten en explosieven naar de Israëlische soldaten. Volgens berichten zijn elf Palestijnen gewond geraakt tijdens de rellen aan het grenshek. Afgelopen zondag werd deze situatie besproken tijdens de vergadering van het Israëlische kabinet. Daaruit bleek volgens Israël Today dat Israël niet zal aarzelen om een volledige militaire operatie tegen de Gazastrook te starten als de situatie langs de grens van de kustenclave blijft verslechteren.

Nu verzoeningsgesprekken tussen Fatach en Hamas lijken te mislukken, wordt gesteld dat Gaza op “het punt van exploderen” staat, meldde het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) onlangs. Hamas dreigt met een “antwoord” als Israel blijft optreden tegen de demonstraties en rellen aan de grens. Hamas-leider Yahya Sinwar beweert dat zijn beweging geen interesse heeft in een nieuwe oorlog.

Bekijk beelden van het gewelddadige protest bij het grenshek:

Reacties

Als je een openluchtgevangenis begint, dan moet je af en toe gevangenisopstanden neerslaan. God kijkt toe.
J
Hello Kees,

Wie grendelt die "openlucht gevangenis" af?

het "broederland" Egypte!

Men belet hun eigen "broeders" om de Gaza-strip te verlaten!Dit is een door de rest van het MO (en de wereld??) "opgefokte menigte" met slechts EEN doel: Israel uit het MO weg te vagen!

Dit is wat GOD ziet! Men komt aan Zijn oogappel!
Toon meer antwoorden (15)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher