Homovlag

Nieuws

09 oktober 2018 door Reformatorisch Dagblad

SGP-burgemeester Nunspeet neemt regenboogvlag in ontvangst

Aanstaande donderdag vindt Coming-Outdag plaats. Dan wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. In het kader daarvan overhandigde de Nunspeetse PvdA/Groenlinks-fractie maandagavond een regenboogvlag aan burgemeester Breunis van de Weerd (SGP), meldt het Reformatorisch Dagblad.

PvdA/GroenLinks maakt door middel van dit gebaar een statement. "We willen uitstralen dat we er als fractie willen zijn voor de LHBT-gemeenschap," zegt burgerraadslid Sander Kouwenberg. "Het is raar dat de gemeenteraad nog nooit heeft gesproken over dit onderwerp. Burgemeester Breunis van de Weerd heeft de vlag in ontvangst genomen omdat hij "burgemeester van alle burgers" is. 

Het is uitgesloten dat de vlag op Coming-Outdag van het Nunspeetse gemeentehuis wappert, omdat de raad hierover moet beslissen. Voor aanstaande donderdag vindt er geen raadsvergadering plaats. PvdA/GroenLinks hoopt dat de vlag nu bij een school of het lokale theater wordt gehesen.

De Nunspeetse SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder vindt extra aandacht voor de LHBT-gemeenschap onnodig. Tegelijkertijd benadrukt Polinder dat hij tegen iedere vorm van discriminatie is. De fractievoorzitter is tegen de regenboogvlag "omdat de regenboog niet staat voor Coming-Outdag, maar voor de trouw van God na de zondvloed."

Lees hier meer op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

A
Alleen God's gegeven VERBONDS-boog in de wolken na de zondvloed heeft 7 VOLMAAKTE kleuren tot genezing in Jezus naam.SHALOM
O
Zeer juist, broeder Abe. De oplettende christen zal het ook opvallen dat roze niet tot de kleuren der regenboog behoort, en daarom ook extra-convenantaal is!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher