Nieuws

10 oktober 2018 door Redactie

Priscilla Shirer: "Ik ben een christelijke vrouw die toevallig zwart is"

‘War Room’ actrice en spreker Priscilla Shirer heeft christenen opgeroepen om zich rond hun christelijke identiteit te verenigen. Ze zegt in het fragment dat ze zichzelf niet beschrijft als een donkere vrouw. De video is al meer dan vijf miljoen keer bekeken.

“Ik beschrijf mezelf niet als een zwarte vrouw, omdat dat te veel macht geeft aan mijn zwartheid”, zegt ze stellig. “Ik wil niet dat mijn ras het bijvoeglijke naamwoord is van wie ik ben als vrouw. Ik ben geen zwarte vrouw. Ik ben een christelijke vrouw die toevallig donker is."

Een bijvoeglijk naamwoord beschrijft het zelfstandig naamwoord, zegt Shirer. “Als er een bijvoeglijk naamwoord zal zijn dat me beschrijft is het niet mijn ras. Dan zal het zijn dat ik een vrouw ben die gelooft in alles wat mijn God heeft verklaard waar is en dat ikz al vasthouden aan de beloften van Zijn waarheid, omdat ik in waarheid omringd wordt.”

“Dus je mag een donkere vrouw, een donkere man, een blanke vrouw, een blanke man zijn, maar dat zou je niet moeten definiëren. Dus als je ras of je politieke groep in een andere richting gaat dan het Woord van God, kies niet je zwartheid of witheid of welke cultuur je ook bent, je kiest niets boven wat God verklaart waar te zijn. Ik vind het vreselijk om je dit te vertellen, maar God rijdt niet op de rug van ezels of olifanten, hij kwam niet om een partij te kiezen. Hij kwam om over te nemen.”

Bekijk het veelbekeken fragment hier:

Reacties

H
Is het toeval dat zodra er zwarten bijkomen, het meteen over racisme gaat. En het zijn meestal de zwarten die daarover beginnen. Racisme is in Afrika, juist onder zwarten (?) een zeer bepalende factor in hun houding jegens elkaar. Dat doen ze dus 'hier' ook.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher