depressie

Levensverhaal

08 oktober 2018 door Groot Nieuws Radio

Geen roze wolk na Marja's bevalling: "Ik kwam in een diepe depressie terecht"

Het is normaal om in de zevende hemel te zijn als je een kind krijgt. Tenminste, dat zou je denken. In het geval van Marja Schutte was dit compleet anders. Ze had gevoelens van schaamte, paniek en tekortkoming. Ze bleek een postnatale depressie te hebben. Dit vertelt ze in het Groot Nieuws Radio-programma Bij Jorieke.

Onwerkelijk
"Na de bevalling was ik echt wel blij, maar ik barstte niet in tranen uit, terwijl ik dat wel meer had verwacht", vertelt Marja woensdag bij Groot Nieuws Radio. "De momenten dat ze op mijn borst werd gelegd en ging drinken, vond ik heel bijzonder. Toen ik naar mijn dochter keek, vond ik het heel onwerkelijk. Je hoort wel eens van moeders dat de baby er meteen bijhoort of dat ze hun bevalling snel vergaten, maar dat was bij mij totaal niet zo. Ik voelde me ook niet meteen moeder."

Ook herkende Marja zich niet in de blijdschap van mensen die op bezoek kwamen. "Mijn ouders en schoonouders waren zo blij. Ik was ook wel blij, maar niet zo blij als zij waren. Ik had zoiets van: ja, ze is er, punt. Het was echt met mijn verstand, maar het drong niet door naar mijn hart."

Klik hier om het hele verhaal van Marja te beluisteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify