Beatrice de Graaf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 oktober 2018 door AD

Terreurexpert Beatrice de Graaf: "Ik geloof dat het Kwaad door God is overwonnen"

"Ik geloof dat het Kwaad bestaat, als autonome kracht, maar ik geloof ook dat het Kwaad door God is overwonnen. En ik geloof ook dat het Kwaad niet kan zijn als je het Licht aandoet," zegt terreurexpert Beatrice de Graaf (42) in een indrukwekkend interview in het AD.

In het dagblad spreekt zij openlijk over haar persoonlijk geloof. De Graaf: "In de Bijbel staat heel mooi: ‘de duivel gaat rond als een briesende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden’. Ook al sterven er mensen en ook al zijn er nog altijd oorlogen, het zal ophouden. Echt. Het stopt. En dat geloof - het is echt gelóóf - is de kern van het christendom; dat de machten van het Kwaad door Christus aan het kruis zijn overwonnen."

Zij is ervan overtuigd dat het Evangelie meer is dan alleen een mooi verhaal. "Ik ben niet iemand die met predikanten als Carel ter Linden of Harry Kuitert zegt: het is een mooi verhaal dat mensen elkaar vertellen. Nee. Het is niet een verhaal. Het is echt gebeurd, een realiteit."

Lees hier het volledige interview met terreurexpert Beatrice de Graaf.

Reacties

H
Beatrice is een begaafde dame, die goed kan verwoorden wat ze beleeft of denkt. Gisteravond vroeg Matthijs van Nieuwkerk in DWDD hoe het kwam dat zij wel kon geloven en hij niet. Zij pareerde zijn vraag met, als stagiaire ging ik bij overlevenden langs uit concentratiekampen. Toen zag ik dat hoe duister de wereld kan worden, er ook weer licht (hoop) is. Een en ander vrij vertaald. Beatrice is een christen die zich daarvoor niet schaamt. Fijn!!!
J
Waar de Kuitert's, Hendriksen, Van der Linden's en cs lichtjes doven, gaan er zo veel anderen weer schijnen.

Dit is weer zo'n lichtpuntje in de "duistere wereld" van het medialandschap.Ik schaam mij het evangelie van Redding niet dat:

"... ons getrokken heeft uit de macht der duisternis, en overgezet heeft in het Koninkrijk van den Zoon Zijner liefde;

In Denwelken wij de verlossing hebben door Zijn bloed, namelijk -- de vergeving der zonden;

Dewelke het Beeld is des onzienlijken Gods, de Eerstgeborene aller kreaturen."Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.