misbruik

Nieuws

08 oktober 2018 door RTL Nieuws | RTV Noord

Seksueel misbruik: Jehovah's Getuigen blijft medewerking justitie weigeren

Jehovah's Getuigen zal er alles aan doen om niet te hoeven voldoen aan een aangifteplicht voor gevallen van seksueel misbruik. Dit meldt RTL nieuws op basis van bevindingen van experts die interne documenten van de geloofsgemeenschap hebben geannalyseerd.

De brieven die RTL Nieuws heeft, tonen aan dat een eventuele aangifteplicht voor seksueel misbruik in Nederland mogelijk weinig effect zal hebben bij Jehovah’s Getuigen, stelt Raymond Hintjes. "Het lijkt bijna een soort arrogante minachting voor de Nederlandse rechtsorde, nu men er alles aan wil doen om overheidsbemoeienis, strafrechtelijke overheidsbemoeienis te voorkomen," voegt hoogleraar strafrecht Henny Sackers toe.

Afgelopen zaterdag werd een vreedzaam protest voor het hoofdkantoor van de Jehovah's Getuigen in Emmen. Aanleiding voor dit protest vormt de opstelling van het bestuur van de Jehovah’s Getuigen die aanklachten van misbruik binnen hun gemeenschap wegwuiven als incidenten. Ook heeft het bestuur laten weten niet te willen meewerken aan een onafhankelijk onderzoek dat door het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt ingesteld.

De demonstranten hebben ook een manifest overhandigd aan burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen. Er loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek naar het misbruik binnen Jehovah's Getuigen, meldt RTV Noord. Negen aangiftes, onder wie die van Huiting, worden onderzocht.

Lees hier het volledige bericht van RTL Nieuws.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify