Angela Merkel

Nieuws

05 oktober 2018 door The Times of Israël | Israël Today

Merkel vindt dat Palestijnen Israël moeten erkennen als Joodse staat

De Duitse bondskanselier Angela Merkel brengt momenteel een bezoek aan Israël. Tijdens haar reis benadrukt zij dat ook de Palestijnen zullen moeten erkennen dat Israël een Joodse staat is, meldt The Times of Israël.

Tijdens een persconferentie in Jeruzalem liet Merkel weten dat zij van plan is om de Palestijnse president Machmoud Abbas te bellen om door te praten over het vastgelopen vredesproces. Tijdens dat gesprek zal ook de explosieve situatie in Gaza naar voren komen. Merkel bepleit nog steeds een tweestatenoplossing, maar voegt eraan toe dat er "veel andere mogelijkheden" zijn om een oplossing te vinden.

"We erkennen Israël als een Joodse staat," onderstreept Merkel. "Als we ons inzetten voor een duurzame vrede tussen Israël en de Palestijnen kan het natuurlijk niet zo zijn dat alle staten Israël een Joodse staat noemen en dat dit niet zo gelden voor de Palestijnen. Die opstelling kan geen basis voor vrede zijn."

De bondskanselier laat weten dat ze in gesprekken met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu naar mogelijke oplossingen heeft gezocht. "Duitsland geeft de voorkeur aan een tweestatenoplossing," maakt Merkel duidelijk. "Er zijn veel oplossingen mogelijk, maar ik denk dat dit de meest verstandige oplossing is. Namens Duitsland heb ik tegenover Israël mijn bezorgdheid geuit over hun nederzettingenbeleid, omdat dat inspanningen om tot een tweestatenoplossing te komen bemoeilijkt."

Donderdag bezocht Merkel Holocaust­herdenkings­monument Yad Vashem. In het gastenboek schreef ze: "80 jaar geleden, in de Kristallnacht in november, beleefden Joden in Duitsland haat en geweld zoals ze nog nooit eerder hadden meegemaakt. Wat later kwam waren de ongekende misdaden van een breuk in de beschaving. Op grond hiervan is Duitsland verantwoordelijk om te herinneren aan deze misdaden en om antisemitisme, vijandschap tegen vreemdelingen, haat en geweld te bestrijden," citeert Israël Today.

Netanyahu spoort Merkel aan om de Palestijnen te blijven aanmoedigen om naar de onderhandelingstafel te komen. In reactie daarop heeft de bondskanselier laten weten dat ze contact zal opnemen met Abbas.

Reacties

J
"Die Mutti" kan in dat komende gesprek de volgende verklaring formuleren:"indien jullie voor 31 december 2018 israël NIET officieel erkent hebben als legitieme staat, dan accepteren we per 1 januari 2019 jullie afwijzing van het 70 jaar geleden gedane aanbod voor een eigen staat als zijnde definitief.

Vanaf die datum zullen we vanuit deze definitieve afwijzing onze komende strategie richting de in deze gebieden verblijvende personen overeenkomstig herijken.

Met vriendelijke groeten,

"Die Mutti"

REAGEER
H
Volgens mij heeft Trump al besloten dat als de Palestijnen blijven weigeren Israël als Joodse staat te erkennen, de twee staten oplossing van de baan is. Israël lijft dan alle z.g. Palestijnse gebieden in, inclusief de Golan-Hoogte. De Palestijnen uit de Westoever kunnen dan naar Jordanië uitwijken en de Palestijnen uit de Gazastrook naar Egypte. Als tegen die tijd ook het probleem in Syrië is opgelost, dan kan de rust in het gebied terug keren.
J
Hello Herman,

Vanuit de discussie hierover in Israel weet ik, dat men nooit de "betwiste gebieden" zal inlijven, annexeren, omdat daar meerdere miljoenen niet-Joden woonachtig zijn. Al die personen worden daarmee in een klap "inwoner van de staat Israel. "

Denk je dat er ook maar EEN vrijwillig gaat verhuizen naar "elders" als dat gebied wordt ingelijfd?

Daarmee zijn zij een BLIJVEND intern probleem van Israel geworden en dus nog vele malen moeilijker om met die personen te dealen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify