antisemitisme

Nieuws

05 oktober 2018 door Reformatorisch Dagblad

GerGem verzet zich met verklaring tegen Jodenhaat

'Haat tegen het Joodse volk, van welke vorm en van welke aard dan ook, verdraagt zich op geen enkele wijze met de christelijke roeping en levenshouding.' Dat stellen de Gereformeerde Gemeenten (GerGem) in een verklaring die donderdagavond in Rotterdam werd gepresenteerd, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Ds. A. Schot, voorzitter van het deputaatschap Israël van de GG, overhandigde een exemplaar aan rabbijn Lody van de Kamp. De predikant verwees naar de drie zonen van Noach: Sem, Cham en Jafeth. Schot: "Sem was uw voorvader, Jafeth is mijn voorvader. In het woord antisemitisme zit het woord sem. (...) Sem krijgt de grootste zegen. Dat is Gods verkiezend welbehagen. En: wij krijgen geen eigen tent; Jafeth moet gaan wonen in de tent van Sem, lezen we in Genesis. Dat is de tent van de Messias. En die Messias heeft ook Jafeth nodig, heeft zelfs Cham nodig. Daarin ligt onze onopgeefbare verbondenheid met u."

SGP-leider Kees van der Staaij kreeg donderdagavond een exemplaar aangereikt van ds. F. Mulder. Verwijzend naar toenemende Jodenhaat in Amsterdam noemt de politicus antisemitisme "een veelkoppig monster". Volgens hem zit achter Jodenhaat "haat tegenover de Gód van Israël en Zijn verkiezende liefde". Rabbijn Van de Kamp sprak van "een belangrijk moment en een krachtig signaal". "Onze verschillen staan onze verantwoordelijkheid voor elkaars welzijn niet in de weg."

Reacties

T
Goed gedaan Gereformeerde Gemeenten!
REAGEER
J
wonder Gods
REAGEER
J
Ik ben heel blij met deze ontwikkeling. Toppie Gereformeerde Gemeenten!
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify