Daan Weijgertze

Nieuws

04 oktober 2018 door Hoornbeeck College

Hoornbeeck-student wint Europees goud

Daan Weijgertze, student aan het Hoornbeeck College, heeft een gouden medaille veroverd tijdens EuroSkills, het Europees kampioenschap voor jonge mbo-professionals dat dit jaar in Budapest werd gehouden. Dit grote event biedt een podium aan studenten met vaardigheden op topniveau. Euroskills wordt eens per twee jaar gehouden in een van de Europese lidstaten.

Daan (19) komt uit Hagenstein, studeert bij Hoornbeeck College en werkt bij Bouwmensen Rivierengebied/STIBO V.O.F. Bij het Hoornbeeck College volgt hij de opleiding Allround Timmerman (BBL) in Gorinchem. Omdat Daan ook goud won op de landelijke finale van Skills Heroes in maart, ging hij door naar de Europese finale.

In de finale kreeg Daan complexe opdrachten, die binnen een bepaalde tijd uitgevoerd moesten worden. Deelnemers moeten dus om kunnen gaan met een forse tijdsdruk, zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit. Daan reageerde enthousiast na de bekendmaking: “Dit geeft me een wow-gevoel, ik ben enorm trots op mezelf!”

Over het Hoornbeeck College
Het Hoornbeeck College heeft locaties in Rotterdam, Gouda, Goes, Amersfoort, Apeldoorn en Kampen. Daarnaast zijn er nog dependances in Gorinchem en Hoevelaken. Landelijk studeren er ongeveer 7.000 studenten die christelijk onderwijs volgen in de richtingen Zorg & Welzijn, Techniek, Dienstverlening en Economie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify