God

04 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

CGK-predikant: "Gebruik Jezus' naam niet voor eigen goede daden"

"ND-redacteur Gerard ter Horst stelt voor om de naam van Jezus niet te gebruiken bij onze eigen goede daden. Dat lijkt mij terecht," schrijft ds. Wim de Bruin in een commentaar voor het Nederlands Dagblad.

Het taalgebruik ‘kinderen van armoede bevrijden in Jezus’ naam’ riep bij Ter Horst wrevel op en de christelijke gereformeerde predikant uit Zutphen heeft daar begrip voor. "Het derde gebod gaat niet in de eerste plaats over vloeken, maar om vroom misbruik van de naam van de HEER," onderstreept hij.

Bovendien merkt De Bruin op dat armoede in de benadering van Compassion verslagen moet worden. "Ik denk niet dat dit de juiste taal is voor christelijke hulp aan sponsorkinderen. (...) Een verschil tussen rijk en arm is niet bij voorbaat verkeerd. De profeten houden hun scherpe prediking over recht en onrecht pas dan wanneer er misbruik gemaakt wordt van arme mensen."

Ook maakt Gods Woord volgens de predikant duidelijk dat de arme toevlucht zoekt bij God en het Evangelie 'goed nieuws voor de armen' is. "Bijbels gezien kun je wellicht eerder spreken van een bevrijding uit rijkdom, dan een bevrijding uit armoede. Ik pleit er daarom voor dat christelijke goede doelen taal hanteren die bij hun missie past."

Lees hier het volledige commentaar van ds. Wim de Bruin.

Foto: Twitter

Reacties

R
Maar net hoe je het leest ???? Het niet kennen van Jezus is armoede, dus het verkondigen van zijn Naam brengt rijkdom. Hand 2:38 Bekeert u......in de Naam van Jezus Christus! Hoezo vroom misbruik? Heel bijbels lijkt me!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher