Andrew Brunson

Nieuws

04 oktober 2018 door ANP

Amerikaanse dominee Brunson stapt naar het hoogste Turkse hof

De advocaat van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson stapt naar het Turkse grondwettelijk hof om de vrijlating van zijn cliënt te eisen. De dominee heeft huisarrest in Turkije, nadat hij daar eerst ruim 1,5 jaar in de gevangenis zat.

De rechtszaak tegen Brunson staat op de rol voor 12 oktober. De arrestatie van de geestelijke leidt tot een verslechtering van de banden tussen Ankara en Washington. Zo hebben de twee landen elkaar bestookt met handelsmaatregelen.

Eerder zei Brunson: “Laat het duidelijk zijn. Ik zit niet gevangen omdat ik iets verkeerd heb gedaan, maar om wie ik ben – een christelijke pastor. Ik mis mijn vrouw en kinderen heel erg. Toch geloof ik dat dit waar is: het is een voorrecht om te lijden voor Christus, zoals zo velen voor mij. Uit de grond van mijn hart dank ik iedereen die naast me staan in gebed.”

De Turkse autoriteiten beschuldigen de geestelijke onder meer van steun aan een terreurorganisatie. Hij zou volgens Turkije betrokken zijn geweest bij de organisatie van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen, die er door Ankara van verdacht wordt de mislukte staatsgreep in 2016 georganiseerd te hebben.

De dominee ontkent de beschuldigingen.

Lees ook: Dit is de dominee waar Erdogan en Trump ruzie over maken en Voorganger Andrew schreef vanuit een Turkse gevangenis dit lied.

Reacties

Ik hoop dat de Turkse rechters recht zullen verschaffen aan deze vals beschuldigde Christen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher